Familiekamers officieel geopend

06 februari 2024
Op de foto: Rob v.d. Dries, Jolanda Arts (familiezorgverpleegkundige) en Gert van Dijk (bestuurslid Vrienden van CWZ) | CWZ Nijmegen

Op de foto: Rob v.d. Dries, Jolanda Arts (familiezorgverpleegkundige) en Gert van Dijk (bestuurslid Vrienden van CWZ) | CWZ Nijmegen

Steeds meer krijgt CWZ te maken met de opname van ernstig zieke patiënten die steeds vaker ver van buiten Nijmegen komen. De wens van de familie is dan om zo dicht mogelijk bij hun dierbare te kunnen blijven. Iedereen herkent zichzelf wel in deze wens.De familiezorgverpleegkundige van CWZ biedt de familieleden dan de mogelijkheid aan om (kosteloos) te overnachten in de familiekamers. Wat altijd ontzettend gewaardeerd wordt door de familieleden en patiënten.
Jaarlijks worden de familiekamers ongeveer 180 keer ingezet voor dierbaren van de patiënt.

Sfeervoller

De kamers voldeden aan alle basisvoorwaarden maar waren nog niet echt sfeervol ingericht. Oud familiezorgverpleegkundigen Jolanda Arts en Rob van de Dries hebben een beroep gedaan op de Vrienden van CWZ met het verzoek om het sfeervoller maken van deze twee bijzondere kamers te financieren. Met name omdat juist in een dergelijke periode het zo belangrijk is om een plekje te hebben waar je jezelf even kan terugtrekken om alles wat op je af komt te verwerken.

Dank

De familiezorgverpleegkundigen hebben zich ingezet bij twee events waarbij een mooi bedrag voor de Vrienden van CWZ is opgehaald voor deze bijzondere aanvraag. Dank aan de inzet van de familiezorgverpleegkundige en afdeling Bouw en Huisvesting van CWZ voor het mooie resultaat.  Tijdens een feestelijk moment met de familiezorgverpleegkundige, medewerkers van afdeling Bouw en Huisvesting en een afvaardiging van Vrienden van CWZ zijn de familiekamers officieel geopend.  Het sfeervol maken van de kamers is mogelijk gemaakt door de donatie van St. Concordia en de stichting Vrienden van CWZ.

Op de eerste foto bovenaan dit bericht staan: Rob v.d. Dries, Jolanda Arts (oud familiezorgverpleegkundigen) en Gert van Dijk (bestuurslid Vrienden van CWZ)