Eerste lichting stagiairs CWZ-route mbo-v geslaagd!

20 juli 2020

Eind juni heeft de eerste lichting van acht stagiairs hun diploma in ontvangst genomen.

CWZ route mbo v | CWZ Nijmegen

Twee jaar geleden startte de eerste groep studenten mbo-verpleegkundigen met de CWZ-route mbo-v. Hiermee kregen ze de kans zich breed te ontwikkelen en een schat van ervaring op te doen binnen CWZ én de mogelijkheid hun loopbaan in een ziekenhuis te vervolgen. Eind juni heeft de eerste lichting van acht stagiairs hun diploma in ontvangst genomen.

CWZ-route

De CWZ-route bestaat uit twee stages. Daarnaast worden verschillende programmaonderdelen aangeboden, zoals het bijwonen van verdiepende en verbredende bijeenkomsten. Hiervan moeten er binnen de twee jaar minimaal acht moeten worden doorlopen. Deze themabijeenkomsten geven inzicht in onderwerpen zoals patiëntervaringen, juridische aspecten van de zorg, de zorglogistiek of high care. De reacties van de studenten zijn positief: ‘de variëteit maakte me meer bekend en vertrouwd met het ziekenhuis, waardoor ik met meer zelfvertrouwen een volgende stage in ging’, gaf één van hen aan. Ook het meelopen op verschillende afdelingen heeft ze wijzer gemaakt: ‘de meeloopdagen en themabijeenkomsten gaven mij een bredere kijk op de patiëntenzorg’. De studenten liepen onder andere mee met een familiezorgverpleegkundige, een intercultureel zorgconsulent en bij het transferpunt.

Coronatijd

Casper Diebels viel met zijn neus in de boter toen het coronavirus op het punt van uitbreken stond. In deze beginperiode liep hij een dag mee met het avond- nachthoofd. In Brabant was de ziekte volop uitgebroken en het CWZ moest zich voorbereiden op de komst van patiënten die daar niet meer geplaatst konden worden. ‘Een heftige periode’, volgens Casper. ‘Voortdurend werd er gebeld met vragen en ik heb respect voor de collega met wie ik meeliep. Ondanks de hectiek bleef ze rustig en op elke vraag had ze een antwoord. Ik heb hier veel van opgestoken.’

Terug naar CWZ

De studenten zijn blij met de CWZ-route, zoals Melissa ten Haaf verwoord: ‘Ik heb erg veel geleerd en gezien en vind het fijn dat alles zo goed geregeld was.’ De helft van de groep blijft werkzaam in CWZ, één persoon vertrekt vanwege reisafstand naar een ziekenhuis in haar eigen woonplaats in Brabant en drie van de stagiairs willen hun studententijd verlengen en gaan door naar de voltijd hbo-v. Grote kans dat we hen in de toekomst nog terug zien als stagiair hbo-v of gediplomeerde verpleegkundige.

Wil je meer informatie over de CWZ-route kijk dan op info CWZ-route.