CWZ ontving kunstwerken van Wageningse kunsthistorica

15 september 2016

Sinds kort hangen bij B12 een aantal zeefdrukken. Deze werken zijn aan CWZ geschonken door Trudy van Riemsdijk-Zandee.

Zeefdrukken van Geni Peter in CWZ (Foto: Dion van Alem)

Sinds kort hangen er in de gang naar B12 een aantal zeefdrukken van de Duitse kunstenaar Geni Peter. Deze werken, en een aantal andere werken van Servie Janssen en Lies Viegers waar nog een plek in het ziekenhuis voor gezocht wordt, zijn aan CWZ geschonken door de Wageningse kunsthistorica Trudy van Riemsdijk-Zandee.

Trudy is lange tijd betrokken geweest bij kunstinstellingen in Gelderland. Ook was ze bijna tien jaar lang hoofdredacteur van het tijdschrift 'Het Blad’ voor beeldende kunstenaars in Gelderland. Van 1999 tot 2005 was ze directeur van een stichting die zich bezig houdt met kunst in de openbare ruimte. Ze heeft een aantal publicaties op haar naam staan.

Verantwoord
Trudy vertelt: ‘Deze werken komen uit de collectie van mij en mijn man Willem van Riemsdijk. Bij een verandering van onze woning was hiervoor geen plek meer. Toen ben ik gaan zoeken naar een zorginstelling om ze aan te doneren, in de hoop dat ze daar enige rust, licht of afleiding in moeilijke periodes kunnen bieden. Ik vond dat de werken van Servie Janssen en Lies Viegers in Nijmegen thuishoren, waar de kunstenaars zelf vandaan komen. CWZ gaat op een verantwoorde manier met kunst om. Daarom koos ik ervoor om ze hier aan te bieden. Tot mijn plezier is de kunstcommissie van CWZ daar op ingegaan.

Inspiratie
‘Ik hoop van harte dat velen bij het zien van de werken van Geni Peter hun gedachten even kunnen verzetten en genieten van de kleur, vorm en mooie verhoudingen,’ zegt Trudy. ‘En ik wens de kunstcommissie van CWZ een goede toekomst toe en de patiënten van het ziekenhuis veel inspiratie bij het bekijken van deze kunstwerken.’