CWZ ontvangt driemaal “Coschap van het Jaar”-titel

16 februari 2021

Eind 2020 heeft de uitslag van de “Coschap van het Jaar”-verkiezing van 2019 plaatsgevonden. De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen organiseert jaarlijks de Coschap van het Jaar – verkiezing waarbij de beste coschappen van het jaar worden gekozen. CWZ heeft hierbij erg goed gescoord.

Coassistenten in CWZ

Eind 2020 heeft de uitslag van de “Coschap van het Jaar”-verkiezing van 2019 plaatsgevonden. De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen organiseert jaarlijks de Coschap van het Jaar – verkiezing waarbij de beste coschappen van het jaar worden gekozen. Het CWZ heeft hierbij erg goed gescoord.

Drie specialismen ontvangen de titel ‘beste Coschap’
CWZ ontvangt voor het jaar 2019 voor drie specialismen de titel “Beste Coschap”: neurologie, psychiatrie en dermatologie. Nominaties waren er verder voor de coschappen heelkunde, interne geneeskunde, sportgeneeskunde en kindergeneeskunde. De coassistenten beoordeelden de coschappen door middel van enquêtes met het thema “locatie en faciliteiten”.

De coassistenten gaven als feedback bij het coschap neurologie dat er een fijne werkplek is, ze een eigen co-kamer hebben en er een prettige dagindeling is. Het coschap psychiatrie kreeg als feedback dat er fijne begeleiding is, genoeg computers en er veel activiteiten zijn met patiënten. Tot slot kreeg het coschap dermatologie als feedback dat er fijne werksfeer heerst, er veel polikamers beschikbaar zij en er keuken is mét tosti-ijzer.

Opleidingsziekenhuis
Rob Vesters, affiliatiecoördinator CWZ: ‘Ik ben trots dat we deze titels en nominaties mogen ontvangen van onze coassistenten. Het is een mooie prestatie wat we met CWZ als opleidingsziekenhuis hebben behaald.’ In CWZ worden coassistenten actief betrokken bij de zorg van patiënten. Ook vinden we het belangrijk dat er een fijne werksfeer heerst. Daarnaast is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de coassistenten.