CWZ Movember Team haalt €5.138,- op voor goed doel

11 december 2015

Snorren zijn geld waard. Dat blijkt uit de ludieke actie van het CWZ Movember Team. Een aantal medewerkers van CWZ heeft de gehele maand november zijn snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. Hiermee hebben zij maar liefst €5.138,- opgehaald voor de Movember Foundation.

Afdeling urologie | CWZ Nijmegen

Snorren zijn geld waard. Dat blijkt uit de ludieke actie van het CWZ Movember Team. Een aantal medewerkers van CWZ  heeft de gehele maand november zijn snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. Hiermee hebben zij maar liefst €5.138,- opgehaald voor de Movember Foundation.

De snor staat voor mannelijkheid. En dat heeft het CWZ Movember Team bewezen. Op initiatief van Joost de Baaij (verpleegkundig specialist in opleiding) en Wouter Engel (radiodiagnostisch laborant) hebben de teamleden zich hard ingezet voor prostaat- en teelbalkanker. Met de charmante snorren en steun van collega’s hebben zij een prachtig bedrag weten binnen te halen voor de Movember Foundation. Doel van deze actie: mannenziekten uit de taboesfeer halen, beter en patiëntvriendelijk onderzoek en beter kwaliteit van leven met prostaat-en teelbalkanker.

Prostaatkanker in Nederland
Prostaatkanker treft jaarlijks meer dan 11.000 mannen in Nederland. Vaak wordt de diagnose in een vroeg stadium gesteld. Behandeling is dan goed mogelijk of in eerste instantie zelfs niet nodig. Soms zijn er uitzaaiingen en is de kans op genezing klein of zelfs afwezig. Van de mannen in deze situatie overlijden er jaarlijks ruim 2.500. De verwachting is dat het aantal mannen met prostaatkanker de komende jaren blijft toenemen. Mensen worden ouder en de PSA bloedtest wordt steeds vaker gebruikt om prostaatkanker op te sporen. In CWZ komen jaarlijks 250 nieuwe prostaatkanker-patiënten.

Movember foundation
De Movember Foundation is een wereldwijde liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Sinds 2003 hebben miljoenen mensen zich bij de gezondheidsbeweging voor mannen aangesloten en 485 miljoen euro ingezameld. Hiermee worden duizenden programma's gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit gefinancierd.?
Movember Foundation creëert een positieve verandering voor de gezondheid van mannen door hun bewustwording te vergroten en voorlichting te bieden.

Meer informatie over de behandeling van prostaatkanker en van zaadbalkanker in CWZ is te vinden via www.cwz.nl en op www.santeonvoorprostaatkanker.nl