CWZ en Radboudumc starten promotiefonds

21 april 2016

Ter versterking van de regionale wetenschappelijke samenwerking stellen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en Radboudumc een promotieplaats beschikbaar voor het doen van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek. Een duo van een CWZ-onderzoeker en een Radboudumc-onderzoeker kan een aanvraag indienen bij het promotiefonds. Kort geleden is eenzelfde initiatief genomen samen met Rijnstate gericht op de vorming van een regionaal promotiefonds.

Ter versterking van de regionale wetenschappelijke samenwerking stellen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en Radboudumc een promotieplaats beschikbaar voor het doen van gezamenlijk  wetenschappelijk onderzoek. Een duo van een CWZ-onderzoeker en een Radboudumc-onderzoeker kan een aanvraag indienen bij het promotiefonds. Kort geleden is eenzelfde initiatief genomen samen met Rijnstate gericht op de vorming van een regionaal promotiefonds.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit onderzoek van het Centre for Science and Technology Studies van de Universiteit Leiden blijkt dat wetenschappelijk onderzoek dat in samenwerking tussen topklinische opleidingsziekenhuizen en umc’s wordt uitgevoerd een grotere impact heeft dan onderzoek dat alleen door het umc wordt uitgevoerd. De inhoudelijke samenwerking van Radboudumc met CWZ is dus een goede basis voor wetenschappelijk onderzoek en sluit aan bij andere samenwerkingsvormen die al plaatsvinden tussen de beide ziekenhuizen.

Vooralsnog wordt voor het fonds door beide instellingen samen één promotieplaats ter beschikking gesteld. Bij een positieve evaluatie is het de bedoeling dit te continueren en zo mogelijk verder uit te bouwen. Onderzoekers kunnen tot 1 juli a.s. een voorstel indienen voor deze eerste beschikbare plaats.