Burgemeester ziet grote saamhorigheid en trots in CWZ

03 april 2020

Vanmorgen was de Nijmeegse burgemeester Bruls op bezoek in CWZ. Hij was erg onder de indruk van wat hij zag en hoorde.

Burgemeester Bruls bezoekt CWZ tijdens coronacrisis | CWZ Nijmegen

Vanmorgen was de Nijmeegse burgemeester Bruls op bezoek in CWZ. Hij was erg onder de indruk van wat hij zag en hoorde. In een videoboodschap voor de medewerkers stak hij ons een hart onder de riem.

Trots op de grote flexibiliteit

Een korte update van de situatie in CWZ kreeg hij van bestuursvoorzitter Ale Houtsma, longarts Anneke van Veen en internist-infectioloog Ton Dofferhoff. Marketeer Marjolein van de Grunt informeerde Bruls over de coronacheck, de app die CWZ samen met ziekenhuis OLVG heeft ontwikkeld voor de regio. Hij beloofde om deze app te promoten bij het Nijmeegse publiek. De burgemeester maakte een rondgang door huis om met eigen ogen te zien hoe de zorg is georganiseerd. Hij bezocht corona-afdeling B12, de intensive care en de spoedeisende hulp. Op alle afdelingen stonden artsen, verpleegkundigen en managers hem te woord. In al die gesprekken kwam de grote flexibiliteit van alle medewerkers ter sprake, waar CWZ ontzettend trots op is.

Corona-afdeling B12

Bruls werd verteld dat deze moeilijke periode het beste in ons naar boven brengt en dat er sprake is van een grote saamhorigheid. Zo helpen medisch specialisten en verpleegkundigen elkaar waar nodig, ook als dat op andere afdelingen is dan ze gewend zijn. Vanmorgen was er bijvoorbeeld een kinderarts behulpzaam op corona-afdeling B12. Longarts Yvonne Berk vertelde: ‘Ook ’s nachts zijn veel dokters zelf aanwezig. Ze vinden dat er goed voor hen wordt gezorgd. Heftig is de grote stroom coronapatiënten met name voor de verpleegkundigen. De mental support tijdens de overdrachtsmomenten is erg belangrijk.’

Intensive care en SEH

Tijdens het bezoek was de burgemeester getuige van het verplaatsen van een patiënt van de verpleegafdeling naar de IC. Dat de familie hier niet bij kon zijn, vond hij heftig. Op de IC werd hem verteld hoe groot de druk is en dat er gelukkig veel hulp komt van buiten de IC. CWZ-medewerkers van andere afdelingen, maar ook oud collega’s en gepensioneerden springen bij. Uiteraard nadat ze goed zijn bijgeschoold. Ook de mooie samenwerking tussen intensivisten en anesthesiologen werd genoemd.
Op de spoedeisende hulp hoorde Bruls eveneens over de grote saamhorigheid. Hij kreeg er uitleg over de verschillende patiëntstromen, waardoor mogelijke coronapatiënten niet in contact komen met andere patiënten.  

Samen komen we hier doorheen

De coronacrisis laat zien waar CWZ goed in is: in moeilijke tijden zetten we er samen de schouders onder! De burgervader noemt het in zijn videoboodschap voor CWZ-medewerkers ‘a good spirit’. ‘Iedereen buiten het ziekenhuis weet hoe belangrijk het werk is dat jullie doen. Ik wens jullie veel succes. Samen komen we hier doorheen!’

Bekijk de videoboodschap van Bruls