Ale Houtsma nieuwe voorzitter raad van bestuur CWZ

27 mei 2019

De raad van toezicht is verheugd te kunnen melden dat hij Ale Houtsma heeft benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van CWZ.

De raad van toezicht is verheugd te kunnen melden dat hij Ale Houtsma heeft benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Per 1 juni 2019 zal met de komst van Ale Houtsma de raad van bestuur weer voltallig zijn. Samen met collega bestuurder Gosse van der Veen zal hij de organisatie gaan leiden en zich inzetten om de ingezette koers van CWZ verder invulling te geven en te bouwen aan het topklinische profiel en persoonlijke en waardevolle patiëntenzorg dichtbij huis.

Ruime ervaring in ziekenhuiszorg

Ale Houtsma werkt al meer dan 25 jaar in de zorgsector, zowel in algemene als in academische ziekenhuizen, waaronder het Radboudumc. Zijn meest recente werkplek was als interim lid van raad van bestuur in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp, waar hij zich met name heeft gericht op verbetering van de spoedzorgketen en de locatieprofilering. Daarvoor werkte hij bij het Karolinska University Hospital in Stockholm in Zweden. Hij hield zich daar onder meer bezig met de transformatie naar 'value based healthcare' (VBHC) en patiëntenparticipatie.

Toekomst

Houtsma reageert verheugd op zijn benoeming: "CWZ is een prachtig ziekenhuis voor de bewoners van de stad en de regio Nijmegen, waar we aan, en vooral ook samen met de patiënt waardevolle zorg bieden. Dat kan alleen als we ook goed voor onze medewerkers zorgen. Huisartsen, wijkverpleegkundigen, GGZ en andere zorgaanbieders zijn daarin onze natuurlijke netwerkpartners. Ik kijk er zeer naar uit om met Gosse van der Veen en ons team het ziekenhuis van de toekomst vorm te geven."

Gezamenlijke leiding

Herman Bolhaar, voorzitter raad van toezicht van CWZ: "Wij zijn verheugd over de benoeming van Ale Houtsma als voorzitter raad van bestuur en we hebben er alle vertrouwen in dat onder gezamenlijke leiding van dit bestuur de ingezette koers van CWZ op een succesvolle manier zal worden voortgezet."

met vriendelijke groet,

namens raad van toezicht Herman Bolhaar (voorzitter)