Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Internationale belangstelling voor prostaatkankercentrum Prosper

31 oktober 2019

Op donderdagochtend 31 oktober bezochten Colombiaanse zorgprofessionals CWZ voor kennisuitwisseling.

Bezoek Colombiaanse delegatie aan prostaatkankercentrum Prosper | CWZ Nijmegen

Op donderdagochtend 31 oktober bezocht een delegatie van Colombiaanse professionals uit de gezondheidszorg CWZ om te leren van het Prosper prostaatkankercentrum (www.prosperklinieken.nl). In dit centrum werken urologen van CWZ, het Radboudumc en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven samen. Het ministerie van VWS zocht contact met Prosper om kennis te nemen van netwerkgeneeskunde binnen de prostaatkankerzorg in Nederland. Bij Colombiaanse mannen is prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker en een frequente doodsoorzaak. Kennis van de best practices in Nederland moet leiden tot een verbetering van de zorg voor deze patiënten.

Kennis delen

De ontmoeting was onderdeel van een werkbezoek van Colombiaanse ziekenhuisbestuurders, medisch specialisten en beleidsmakers in samenwerking met de Nederlandse overheid met als doel een indruk te krijgen hoe oncologische expertisecentra en netwerken in ons land zijn ingericht. De urologen van CWZ en hun Prosper-collega’s willen steeds bijdragen aan de verspreiding van kennis over oncologische netwerkvorming en het verbeteren van expertzorg op het gebied van prostaatkanker.

Demonstratie bij pathologie en live robot-OK

Na een welkom door bestuursvoorzitter CWZ Ale Houtsma waren er voordrachten over de inrichting en werkwijze binnen de Prosper klinieken, prostaatkankerdiagnostiek volgens de laatste inzichten en value based health care. De Colombianen kregen live beelden te zien van een prostaatoperatie met de operatierobot. Tevens brachten ze een bezoek aan de afdeling pathologie, voor een demonstratie van de zogenaamde NeuroSafe techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om tijdens een prostaatoperatie de snijranden te beoordelen om zo zoveel mogelijk zenuwweefsel te sparen dat noodzakelijk is voor behoud van erecties.

CWZ-ambitie topklinische zorg

Het prostaatkankercentrum is een voorbeeld van onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.