Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

IC’s Radboudumc, CWZ en Maasziekenhuis Pantein gaan intensief samenwerken

22 juni 2016

De Intensive Care afdelingen van CWZ, Radboudumc en Maasziekenhuis Pantein intensiveren hun regionale samenwerking. Met de ondertekening van een intentieverklaring op 23 juni wordt deze eerste stap naar een intensieve samenwerking gezet.

De Intensive Care afdelingen van CWZ, Radboudumc en Maasziekenhuis Pantein intensiveren hun regionale samenwerking. Met de ondertekening van een intentieverklaring op 23 juni wordt deze eerste stap naar een intensieve samenwerking gezet.

De drie IC’s streven naar een regio-organisatie die nationaal (h)erkend wordt door een aantoonbaar uitstekende en doelmatig zorg en behandeling voor alle IC patiënten in de regio Nijmegen/Noordelijke Maasvallei. Daarvoor wordt samenwerking gezocht op de volgende onderwerpen:

• Kwalitatief hoogstaande zorg op basis van gezamenlijk vastgestelde kwaliteitscriteria;
• Doelmatige organisatie van de IC zorg in de hele regio;
• Werkgeverschap waarbij medewerkers worden gestimuleerd tot het uitwisselen van kennis en ervaring;
• Het gezamenlijk vorm en inhoud geven aan onderwijs, opleiding en wetenschap.

Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn van Maasziekenhuis Pantein: "Voor IC-patiënten in onze regio is deze samenwerking van groot belang. Hiermee zetten we de faciliteiten en expertise van de ziekenhuizen optimaal in voor onze patiënten. Zij krijgen zo de best mogelijke zorg dichtbij huis, op drie locaties, met eenzelfde kwaliteitsniveau. Wij gaan ook gezamenlijk IC-medewerkers opleiden. Kortom, op deze wijze optimaliseren we de IC-zorg op alle locaties en is deze voor de toekomst ook verzekerd. Wij zijn hier blij mee."

De drie ziekenhuizen geven met deze samenwerking concreet inhoud aan de regio ontwikkeling zoals onlangs door de Adviescommissie Kwaliteit (ACK) van het Zorginstituut, in de nieuwe Kwaliteitsstandaard IC is voorgesteld.