Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen (KDCN) heeft een nieuwe website

13 november 2020

De nieuwe website vertelt alles over omgaan met diabetes type 1. Neem een kijkje.

Nieuwe website van het KDCN is live | CWZ Nijmegen

De website van het KDCN ziet er weer fris en overzichtelijk uit. De website is ideaal voor mobiel gebruik. ‘We zijn er heel blij mee’, vertellen Cathelijne van de Sande, kinderdiabetesverpleegkundige, en Anita Scholten, leidinggevende bij het KDCN.

Omgaan met diabetes

Heb je zelf diabetes type 1? Of wil je er gewoon meer over weten? Op onze nieuwe website kdcn.nl vertellen we er van alles over. Zoals over wat diabetes is, hypo’s en hypers, en wat het betekent om diabetes te hebben. Zoals op school, bij sporten, als je ziek bent en over voeding.

Alle gezichten

‘Bij het KDCN leren we kinderen met diabetes type 1 hoe ze ermee om kunnen gaan. Dat doen we als team. In het team werken artsen, kinderdiabetesverpleegkundigen, psychologen, diëtisten en doktersassistenten. Op onze nieuwe website kan iedereen zien welke gezichten daar bij horen en kun je de medewerkers van het KDCN leren kennen,’ zegt Cathelijne.

Samenwerking CWZ en Radboudumc

‘Bij het Kinderdiabetes Centrum Nijmegen werken we allemaal samen aan de beste diabeteszorg voor kinderen met diabetes type 1. Ons team is een bijzondere samenwerking tussen CWZ en het Radboudumc. Ons centrum biedt meer dan 300 kinderen met diabetes in de leeftijd van 0 tot 18 jaar een totaalpakket aan zorg, behandeling en advies. 24 uur per dag, 7 dagen per week, vanuit één centrale plek. Het centrum is één van de unieke expertises van CWZ op het gebied van topklinische zorg. Daar past deze vernieuwde website bij,’ vertelt Anita.