Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Freek Korver interim lid raad van bestuur CWZ

26 november 2020

De raad van toezicht maakt bekend dat zij de heer Freek Korver per 1 december 2020 aanstelt als interim lid van de raad van bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

De raad van toezicht maakt bekend dat zij de heer Freek Korver per 1 december 2020 aanstelt als interim lid van de raad van bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Korver neemt in deze tijdelijk de functie van Gosse van der Veen waar, die al enige tijd vanwege ziekte afwezig is. De aanstelling van Korver is voorzien voor een periode van enkele maanden. De benoeming heeft in overleg plaatsgevonden met Ale Houtsma, voorzitter raad van bestuur, en de adviesorganen van CWZ.

Freek Korver

Freek Korver heeft ruime ervaring in de zorg vanuit diverse bestuurlijke en adviserende functies. Tot oktober jl. was Korver interim voorzitter van Horacio E. Oduber Hospital op Aruba.  Daarvoor was hij onder andere interim lid raad van bestuur van Alrijne zorggroep. Hij heeft met name veel ervaring op het gebied van bedrijfsvoering met oog voor het patiëntenbelang. 

Samen met voorzitter Ale Houtsma vormt Korver voorlopig de tweehoofdige raad van bestuur van CWZ.

H. Bolhaar
Voorzitter raad van toezicht