Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Finale NIAZ Jaarprijs 2017

24 november 2017

De 10 genomineerde zorginstellingen, waaronder CWZ, streden om de NIAZ Jaarprijs 2017.

A-team CWZ | CWZ Nijmegen

Tijdens een spannende finale van de NIAZ Jaarprijs op 21 november streden 10 genomineerde zorginstellingen, waaronder CWZ, om de NIAZ Jaarprijs 2017.

Over NIAZ
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) ontwikkelt kwaliteitsnormen en toetst zorginstellingen hierop. Voor de NIAZ Jaarprijs legden de 10 genomineerden het publiek uit hoe hun praktijkvoorbeeld bijdraagt aan betere en veiligere zorg.

Enthousiasme over aanpak CWZ
Na een enerverende reis naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, op de dag met de drukste ochtendspits van dit jaar, heeft internist-infectioloog Tom Sprong een inspirerende presentatie gehouden over het optimaal inzetten van het A-team.

Het A-team van CWZ zet zich dagelijks in voor veilig antibioticagebruik. Het team controleert of iedereen het juiste middel krijgt en of dit op de juiste manier wordt toegediend. Dat is prettig voor patiënten, want zo krijgt iedereen de beste behandeling en blijft het risico op resistentie zo klein mogelijk. En belangrijk, want een kwart tot een derde van de opgenomen patiënten in CWZ krijgt antibiotica.

Door het optimaal inzetten van de juiste antibiotica kunnen we de resistentie hiertegen voorkomen. De zaal was enthousiast over de wijze waarop we dit in het CWZ geregeld hebben en roemde het belang van het onderwerp.

Winnaar NIAZ Jaarprijs 2017
De jury gaf de meeste stemmen aan de communicatiecampagne van Algemeen Ziekenhuis Tienen uit België. Het ziekenhuis had volgens de jury slim gebruik gemaakt van goede communicatievoorbeelden van andere ziekenhuizen. Daarmee hebben zij aan één van de doelen van het NIAZ voldaan: leren van elkaar.

In totaal deden 57 zorginstellingen uit Nederland en Vlaanderen mee met de NIAZ Jaarprijs. De inzending van CWZ over het A-team hoort bij de beste 10 inzendingen.