Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Fietsende CWZ-medewerker beloond

18 september 2018

Deze week is het Europese Mobiliteitsweek in Green Capital Nijmegen. CWZ draagt ook dagelijks een steentje bij aan duurzame mobiliteit.

Deze week doet Green Capital Nijmegen mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Ook CWZ draagt een steentje bij aan duurzame mobiliteit, niet alleen deze week, maar elke dag! Onder het motto ‘Fietsen naar je werk, da’s pas sterk!’ moedigt het ziekenhuis medewerkers aan om met de fiets naar het werk te komen. Fietsen draagt bij aan de vitaliteit, zorgt ervoor dat het ziekenhuis beter bereikbaar is in de spits, dat er meer parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers beschikbaar zijn, en is minder vervuilend voor het milieu.

Voorbeeld

Gemeente Nijmegen ziet CWZ als een voorbeeld voor andere werkgevers. Daarom maakte de gemeente deze film, waarbij 5 van onze enthousiaste medewerkers in beeld komen. 

 

Bikies sparen

In april 2017 werd het fietsbonussysteem 'bikies' geïntroduceerd, waarmee CWZ’ers punten kunnen sparen voor elke gefietste kilometer. Een tag in het wiel zorgt ervoor dat deze kilometers bij binnenkomst in de fietsenstalling worden geregistreerd. Met de gespaarde punten kunnen de ziekenhuismedewerkers cadeaus uitkiezen in een fietswebwinkel. Op de jaarlijkse fiets-naar-je-werk-dag worden de fietsers extra in het zonnetje gezet. Er is geïnvesteerd in fietsenstallingen, douches, garderobes en regenkledingrekken. Wie pech heeft, kan zijn fiets bij CWZ laten repareren. Medewerkers kunnen bovendien fiscaal voordeel krijgen bij de aanschaf van een (e)bike. 

Dit levert het op

 De fietsende CWZ-medewerkers zorgden sinds het begin van de actie samen voor:

• 131.800 woon-werk ritten
• 1.975.498 gefietste kilometers
• 119.172 bespaarde brandstof
• 58.474.740 verbrande calorieen
• 283.523 kilogram CO? reductie
• 1.462.597 gespaarde bikies.

Veel activiteiten in Nijmegen

De bruisende mobiliteitsweek in Nijmegen staat helemaal in het teken van duurzame mobiliteit. Er zijn vele leuke evenementen, interessante activiteiten en uitdagende challenges. Wat dacht u van een innovatiefestival met demonstratie van drones en zelfrijdende auto’s, een waterstof-rally of uitprobeerdagen voor e-bikes? Nijmegen kiest voor duurzame mobiliteit, zodat we ook in de toekomst een bereikbare stad blijven.