Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Enterprise Imaging biedt meerwaarde voor specialist én patiënt

30 maart 2021

CWZ brengt alle medische beelden onder in één Enterprise Imaging systeem.

Samenwerking Agfa Healthcare

CWZ heeft alle medische beelden ondergebracht in één Enterprise Imaging systeem. Door de koppeling met het EPD werkt dit snel, veilig én efficiënt.

Ideaalbeeld

Er zijn steeds meer beelden zowel van de traditionele beeldproducenten als van de niet-traditionele beeldvormende specialismen: hoe ga je daarmee om? CWZ nam de beslissing om de twee gescheiden PACS-systemen te vervangen door één algemeen beeldbeheerplatform. Het ideaalbeeld was dat alle specialisten vanuit het EPD onderzoeken kunnen aanvragen en dat de orders terecht komen in de werklijst van de afdeling die de beelden genereert. Vervolgens komen die beelden terug bij de specialist, die het verslag maakt in het EPD. Een zogenaamde closed order loop, die je helemaal kunt automatiseren: EPD-gedreven en met zoveel mogelijk gestandaardiseerde werkwijzen.

Agfa Healthcare

CWZ koos voor samenwerking met Agfa HealthCare om dit te realiseren met de Enterprise Imaging oplossing door alle beelden (inclusief die van mobiele apparaten) samen te brengen in één geconsolideerd Enterprise Imaging-platform. Daarnaast kregen alle artsen toegang tot beelden en resultaten via de XERO Universal Viewer geïntegreerd in het EPD.

De effecten van dit project zijn overal in het ziekenhuis voelbaar. Het werkt prettiger voor artsen en patiënten, levert tijdwinst op, het is eenvoudiger en veiliger in gebruik en de kosten zijn lager.