Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

De prins op bezoek bij de Keijzer

24 februari 2020

Patiënten en medewerkers van de afdelingen B44, C42 en C44 kregen op 21 februari hoog bezoek van CWZ’er Martijn Geerts, dit keer in een hele andere functie dan normaal.

Vrijdag 21 februari kregen de afdelingen B44, C42 en C44 prins Carnaval Martijn d’n Urste van Kuulengat en zijn gevolg op bezoek. Martijn Geerts is business controller op de afdeling management control, maar de afgelopen maanden en zeker de aankomende dagen is hij ook prins Carnaval van Molenhoek.

Gezellig

Op afdeling B44 ontmoet prins Martijn als eerste de 81-jarige meneer de Keijzer uit Wijchen. ‘Wat toepasselijk, een prins bij de keizer op bezoek’, grapt Martijn. ‘Ik vind het helemaal leuk dat jullie langskomen’, zegt meneer de Keijzer. ‘Want ik lig hier maar alleen op de kamer. Zelf vier ik geen Carnaval, ik drink en rook ook helemaal niet. Maar ik vind het heel gezellig dat jullie wat leven in de brouwerij brengen. Jullie zien er allemaal fantastisch uit.’

Wie is de Prins?

De geboren Brabander Martijn is 10 jaar geleden in Molenhoek komen wonen en viert daar sindsdien carnaval. In mei 2019 is hij gevraagd om prins Carnaval te worden. Na maanden voorbereiden, in het diepste geheim, was op 16 november de zittingsavond, waar Martijn onthuld werd als 40e prins van Kuulengat. De onthulling stond geheel in het teken van zijn favoriete programma Wie is de Mol?, omgevormd tot Wie is de Prins? De houten joker van Wie is de Mol? was de inspiratie voor de onderscheiding van prins Martijn.

Vriendschap, feesten en plezier

Carnavalsliefhebber Martijn geniet met volle teugen als prins: ‘Het is erg leuk om het Carnaval nu eens vanaf de andere kant mee te maken. Het zijn intensieve weken, maar het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en om met hen het Carnaval te vieren. Ik zou iedereen die de kans krijgt om prins te worden aanraden om het te doen!’. Zijn motto van dit jaar is: ‘Vriendschap, feesten en plezier gaan hand in hand. Voor ons heeft carnaval in Kuulengat een gouden rand’.

Alaaf!