Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Dagbehandeling oncologie ontvangt 5000 euro tijdens EsteRun

16 mei 2019

Afgelopen zaterdag vond in Escharen de derde editie van de EsteRun plaats. Dit jaar werd opnieuw geld opgehaald voor de dagbehandeling oncologie van CWZ.

Afgelopen zaterdag vond in Escharen de derde editie van de EsteRun plaats. Een hardloopevenement waarvan de volledige opbrengsten worden geschonken aan een goed doel. Dit jaar was dat opnieuw de dagbehandeling oncologie van CWZ.

Een geslaagde dag

De organisatie kijkt terug op een enorm goed geslaagd evenement. Er stonden meer deelnemers aan de start dan vorig jaar en ook droegen meer sponsoren hun steentje bij. De dagbehandeling oncologie van CWZ kreeg tijdens dit druk bezochte hardloopevenement twee cheques, met samen een waarde van 5000 euro, uitgereikt.

Waardevolle besteding

Ook dit jaar liepen er verschillende (ex-)oncologiepatiënten mee aan de EsteRun waaronder een ex-patiënt van CWZ die het afgelopen jaar chemokuren heeft gehad. Zij liep de 5 kilometer uit, een overwinning op zichzelf! Deze dame mocht samen met de dagbehandeling oncologie beslissen waaraan het geld wordt besteed. Ze koos voor de warmtekast. Dit is een kast waarin doeken worden opgewarmd, die gebruikt worden om gemakkelijker infusen te kunnen prikken. 'Een waardevolle besteding van dit mooie bedrag', aldus hoofd oncologie Ineke Berendsen. Zij bedankt namens de afdeling en alle patiënten EsteRun voor deze prachtige gift!