Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ zet in op bewustwording energieverbruik

10 oktober 2023

CWZ wil dat duurzaamheid steeds meer in de genen van de medewerkers gaat zitten. Daarom neemt het ziekenhuis deel aan de landelijke campagne Zorg voor Energie.

Coördinator duurzaamheid met zonnepanelen | CWZ Nijmegen

Deze week is het campagneweek Zorg voor energie. Ook CWZ doet mee. Ons ziekenhuis gebruikt immers evenveel energie als duizenden huishoudens bij elkaar. Dat is logisch, want voor de patiëntenzorg en onze medewerkers verwarmen en verlichten wij onze gebouwen en verkoelen en transporteren we een veelheid aan goederen. Daarnaast reist ons personeel elke dag naar CWZ om aan het bed hoogwaardige zorg te kunnen leveren.

Waar gaat alle stroom in CWZ naartoe? 

En wat heeft ons ziekenhuis al gedaan om de stroom- en gasrekening te verlagen? Dat hoort u in deze video.

Campagne Zorg voor Energie

CWZ wil dat duurzaamheid steeds meer in de genen van de CWZ'ers gaat zitten. Daarom neemt het ziekenhuis dit jaar weer deel aan de landelijke campagne Zorg voor Energie, die loopt van 9 t/m 13 oktober 2023. Tijdens deze jaarlijkse campagneweek steekt de zorgsector net wat meer energie in het onderwerp energieverspilling en -besparing. Door medewerkers voor te lichten en ze bij het onderwerp te betrekken. In de zorg kan namelijk iedereen een steentje bijdragen. Het hele jaar door!

Blijf op de hoogte 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.