Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ Waalsprong breidt uit met cardiologische zorg

30 september 2019

Vanaf 1 oktober kunnen cardiologiepatiënten niet alleen in het ziekenhuis, maar ook op de buitenpoli CWZ Waalsprong terecht.

Gebouw Waalsprong | CWZ Nijmegen

Vanaf 1 oktober kunnen cardiologiepatiënten niet alleen in het ziekenhuis, maar ook op de buitenpoli CWZ Waalsprong terecht. Een wens van patiënten én huisartsen. Door dit nieuwe spreekuur kunnen meer mensen zorg dichter bij huis krijgen. Bijna alle specialismen hebben nu spreekuren in Nijmegen-Noord.

Cardiologie start met twee dagen poli per week: op woensdag en vrijdag. Er kunnen dan nieuwe en controlepatiënten terecht. Vanaf het eerste kwartaal 2020 wil cardiologie een volledig pakket aan cardiologische zorg bieden op deze locatie, waaronder echo- en fietsproeven.

In de buitenpoli is het ook mogelijk om een röntgenfoto te laten maken of bloed te laten prikken. Bovendien is er een nieuwe apotheek, zodat mensen de medicijnen die ze net voorgeschreven hebben gekregen direct kunnen ophalen.

Open dag Waalsprong

CWZ Waalsprong organiseert zaterdag 26 oktober een open huis, waaraan ook cardiologie gaat deelnemen. Bezoekers kunnen daar kennismaken met de zorgverleners van CWZ. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

CWZ-ambitie juiste zorg op de juiste plek

Dit zijn voorbeelden van onze ambitie om de juiste zorg op de juiste plek te geven: als het kan bij hen thuis, bij de huisarts, in het verpleeghuis of op een buitenpoli van CWZ. Ons streven is alleen verwijzen naar het ziekenhuis als het nodig is Daarvoor werken we nauw samen met zorgpartners in de regio en maken we gebruik van e-health innovaties.