Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ succesvol in actie tegen ALS

22 december 2023

De actieweek van CWZ in het kader van Serious Request is een groot succes geworden. Samen hebben we €13.052,- opgehaald voor Stichting ALS Nederland (en de teller loopt nog). Geweldig! Heel veel dank aan alle actieve collega’s en de vele gulle gevers.

CWZ komt in actie tijdens Serious Request | CWZ Nijmegen

De actieweek van CWZ in het kader van Serious Request is een groot succes geworden. Samen hebben we €13.052,- opgehaald voor Stichting ALS Nederland (en de teller loopt nog). Geweldig! Heel veel dank aan alle actieve collega’s en de vele gulle gevers.

Geen gewone week 

Afgelopen week was beslist geen week als alle andere in CWZ. Je kon er tijdelijk kringloop-winkelen, tegen betaling kon je een medische check laten doen, er was een photobooth, er was livemuziek te horen en er werden flessen ingezameld. Bovendien liepen veel collega’s gesponsord hele stukken van Streekpad Nijmegen. 
De actieweek begon rond lunchtijd op maandagmiddag en werd vrijdagmiddag om 15.00 uur afgesloten. Tijd om de eindstand te bekijken op onze actiepagina. Wat een prachtig bedrag mocht er in koeienletters op de cheque worden geschreven. Ruim dertienduizend euro! Dit bedrag overtreft onze stoutste dromen.  

5 kilometer 

Ter afsluiting liep een groep van zo’n twintig CWZ’ers, inclusief voorzitter Raad van Bestuur Ankie van Rossum, naar het Glazen Huis op de Grote Markt, zo’n 5 kilometer van CWZ. Daar gaven ze onze mooie cheque samen met drie kersthangertjes met gepaste trots af aan Sophie Hijlkema, de dj van dienst. Met deze hartverwarmende eindejaarsactie heeft CWZ in de aanloop naar Kerst een geweldige teamprestatie neergezet.  

Meer dan 3,5 miljoen 

Onze mooie bijdrage telt mee in de eindstand van de 3FM-actie, die op kerstavond bekend gemaakt wordt. De laatste tussenstand is al meer dan 3,5 miljoen euro! Al het ingezamelde geld gaat naar het goede doel van dit jaar: Stichting ALS Nederland. Belangrijk, want voor de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS is nog altijd geen medicijn. Er is veel geld nodig voor onderzoek. 

Een ultramarathon en 200 kersthangertjes

Alle CWZ-acties verdienen een pluim, maar speciale aandacht verdient toch wel onze collega Enzio van de CWZ academie, die het Streekpad Nijmegen als ultramarathon liep: 117km op één dag! Ook Hellen en Wiep van afdeling nucleaire geneeskunde vielen op met hun kersthangertjes van gebruikte knopen. In een week tijd maakten ze samen met hun collega’s 200 kerstboompjes, sneeuwpopjes en ijspegeltjes. Deze gingen als warme broodjes over de toonbank! 

CWZ in beeld 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van alle acties in CWZ. 
Wil je meer beelden zien van onze acties en van de overhandiging van de cheque? Volg CWZ op Facebook en Instagram

Nog niet gedoneerd? 

Het is nog steeds mogelijk om te doneren. Scan onderstaande QR-code en doneer een mooi bedrag.