Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ slaagt met vlag en wimpel voor NIAZ-kwaliteitskeurmerk

22 mei 2017

Volgens de directeur van het NIAZ is dit 'een buitengewoon resultaat'.

NIAZ-accreditatie behaald 2017| CWZ Nijmegen

Op 22 mei maakte Kees van Dun, directeur van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), bekend dat CWZ het NIAZ-kwaliteitskeurmerk heeft behaald! Een prestatie waar ons ziekenhuis trots op is.

CWZ wil de best mogelijke zorg bieden op een persoonlijke manier. Om dat waar te maken, hebben we ons laten beoordelen door het NIAZ. Begin april 2017 was een auditteam van het NIAZ een hele week in CWZ. In deze week bezochten de auditoren verpleegafdelingen, poliklinieken en onderzoeksafdelingen. Ze keken mee en spraken met medewerkers én patiënten/bezoekers. Zo kreeg het auditteam een goed beeld van hoe de zorg er in de dagelijkse praktijk in CWZ aan toegaat.

Het NIAZ oordeelde dat CWZ een heel degelijk ziekenhuis is met een duidelijke wil om merkbaar de kwaliteit te verbeteren. Niet alleen voor de eigen patiënten, maar ook in netwerkverband. Want ook ziekenhuisoverstijgend wil CWZ bijdragen aan een goede kwaliteit van zorg. Ons ziekenhuis voldoet aan alle Vereiste Instellingsrichtlijnen en heeft 97% van de normen behaald. Volgens de directeur van het NIAZ is dit ‘een buitengewoon resultaat, dat maar op één manier behaald kon worden: door er samen aan te werken’.

Gosse van der Veen, lid raad van bestuur CWZ, is trots: ‘CWZ heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. De afgelopen 2,5 jaar is heel hard gewerkt om de zorg naar een hoger niveau te tillen. Zorg die we dagelijks vormgeven met alle medewerkers en zorgprofessionals samen. Deze NIAZ-accreditatie bevestigt dat we ons werk uitstekend doen.’