Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ moet ruimte maken voor het snel stijgende aantal coronapatiënten

21 oktober 2020

Gewone zorg wordt gedeeltelijk afgeschaald omdat artsen en verpleegkundigen nodig zijn voor coronazorg.

Polikliniek | CWZ Nijmegen

We zien steeds meer patiënten met corona. Ze komen vanuit onze eigen regio, maar ook nemen we coronapatiënten over van andere ziekenhuizen zoals landelijk is afgesproken. Vandaag (21 oktober) liggen er 33 bewezen positieve patiënten op de verpleegafdelingen, waarvan 6 op de IC. Dit betekent dat we meer coronazorg moeten geven en dat kan alleen als er meer verpleegkundigen, artsen en bedden beschikbaar zijn voor deze patiënten. Helaas kan dat niet zonder de andere zorg gedeeltelijk af te schalen. CWZ is daar op 15 oktober mee begonnen.

(Semi)-spoed gaat door

Hierbij zijn we steeds op zoek naar de balans tussen het opvangen van mensen met corona die ziekenhuiszorg nodig hebben en alle andere patiënten. We willen zoveel mogelijk voorkomen dat mensen zoals in het voorjaar lang moeten wachten op een geplande afspraak. Net als in het voorjaar gaan acute zorg en semi-acute zorg zoals operaties en behandelingen bij kanker gewoon door.

Per dag bekijken

We bekijken per dag wat er precies nodig is. Denk daarbij aan het omzetten van polikliniekafspraken naar telefonische afspraken of beeldbellen, of het uitstellen van policonsulten en van onderzoeken. Ook kunnen operaties worden uitgesteld, uiteraard alleen als dit medisch verantwoord is. We informeren patiënten tijdig wanneer hun afspraak niet doorgaat. Daarom het verzoek om ons niet zelf te bellen over uw afspraak, dan blijft het ziekenhuis telefonisch bereikbaar.

Helaas kan het niet anders

We realiseren ons dat deze stap pijnlijk is voor onze patiënten. Helaas is het nodig nu het aantal coronapatiënten blijft stijgen. Het is een stap die ook andere ziekenhuizen zetten.