Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ-medewerker Marko van den Boom exposeert zijn kunstwerken

09 juni 2016

Tot 27 augustus exposeert Marko een selectie van zijn werken in CWZ. U vindt ze in de gang bij B02.

Kunstschilder Marko van den Boom, in CWZ

Marko van den Boom is in het dagelijks leven Servicemanager ICT in CWZ, maar daarnaast is hij ook pianist en kunstschilder. Hij deelt een atelier in Weurt met zijn zus Babs, waar ze beiden hun eigen kunstwerken schilderen. Tot 27 augustus exposeert Marko een selectie van zijn werken in CWZ. U kunt ze vinden in de gang bij B02.

“Mijn moeder was kunstenares,” vertelt Marko. “Zij heeft Babs en mij aan het schilderen gekregen. Ik ben vijf jaar geleden begonnen met schilderen. Het fijne van samen werken in één atelier is de aandacht, de afstemming, de kritische blik en samen thema’s uitwerken. Het is heerlijk om te schilderen. Ik kan me vele uren concentreren op een kunstwerk. Het is een soort bevrijding van het dagelijks leven.

“Ik benader kunst vanuit een meer technisch perspectief, waarin ik kijk naar patronen, nuances in kleuren, beweging en diepte. Ik raak geïnspireerd door wat ik in het dagelijkse leven om mij heen zie. Mijn moeder heeft mij zo naar de wereld leren kijken. Het is leuk als mensen de beoogde effecten in het schilderij ook zo ervaren.

“Wat ik maak is vaak abstract. Compositie ontstaat bij mij tijdens het proces, het ‘boetseren’ van een schilderij, laag over laag. Regelmatig neem ik een stap terug om het geheel te overzien, te kijken wat ik vind van het werk tot dan toe. Ben ik niet tevreden, dan blijf ik eraan werken. Het is een proces van steeds weer nieuwe dingen ontdekken, afwegen en toepassen.  Soms hang ik een schilderij paar dagen op in huis en besluit dan of het af is of niet.”

Meer informatie is te vinden in de folders die aanwezig zijn bij de expositie. Een overzicht van zijn werk vindt u hier.