Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ krijgt driemaal de titel ‘Coschap van het Jaar’

31 oktober 2023

CWZ ontvangt voor het jaar 2023 maar liefst voor drie specialismen de titel ‘Beste Coschap van het Jaar’: dermatologie, interne geneeskunde en medische microbiologie. Nominaties waren er verder voor de coschappen spoedeisende hulp en KNO.

Vorige week heeft de uitslag van de 'Coschap van het Jaar'-verkiezing van 2023 plaatsgevonden. De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen organiseert jaarlijks de Coschap van het Jaar – verkiezing waarbij de beste coschappen van het jaar worden gekozen. CWZ heeft hierbij erg goed gescoord!

Drie specialismen ontvangen de titel ‘Beste Coschap’

In CWZ zijn veel studenten geneeskunde die stage lopen (coschap). Voor het jaar 2023 ontvangt CWZ maar liefst voor drie specialismen de titel ‘Beste Coschap’: dermatologie, interne geneeskunde en medische microbiologie. Nominaties waren er verder voor de coschappen spoedeisende hulp en KNO.

Inclusiviteit

De coschappen werden dit jaar beoordeeld vanuit het thema ‘inclusiviteit’. Het coschap dermatologie krijgt complimenten omdat je als coassistent als gelijke collega wordt gezien en behandeld. Bij interne geneeskunde hoef je je als coassistent niet anders voor te doen, maken de arts-assistenten altijd tijd voor extra uitleg en word je bij het team betrokken. Het verdiepingscoschap medisch microbiologie wordt geprezen door de fijne en veilige leeromgeving, waarbij het coschap een aanrader is voor elke coassistent. Het is voor het eerst dat medisch microbiologie de prijs in ontvangst neemt. Een mijlpaal waar je trots op mag zijn!

Het klassement

Aan de 'Coschap van het jaar'-verkiezing doen alle ziekenhuizen in de regio rondom Nijmegen mee. Dat gebied strekt zich uit van Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Boxmeer en Venray tot Doetinchem, Winterswijk, Arnhem en Apeldoorn. Geen geringe concurrentie. ‘CWZ is driemaal op de eerste plaats geëindigd en hebben ook nog twee nominaties binnen gehaald. Daarmee staan we bovenaan in het klassement!’, aldus Rob Vesters, affiliatiecoördinator.

CWZ feliciteert de winnaars en genomineerden! 

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.