Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ komt in actie tegen ALS

08 december 2023

In de week voor Kerst zijn er bij CWZ verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland.

Radiozender 3FM komt met Serious Request naar de Grote Markt in Nijmegen, met dit jaar als goed doel Stichting ALS Nederland. Met dit mooie doel voor ogen én met het Glazen Huis in Nijmegen, kan CWZ natuurlijk niets anders doen dan in actie komen. In de week voor Kerst zijn er dan ook verschillende activiteiten in CWZ om geld in te zamelen. 

Over ALS

Jaarlijks krijgen in Nederland 500 mensen de diagnose ALS, een ziekte van de zenuwcellen die vanuit de hersenen de spieren aansturen. Jaarlijks overlijden ook 500 mensen aan deze ziekte. De oorzaak van deze dodelijke ziekte is nog niet bekend en een behandeling is er niet. Er is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. 

Enthousiaste collega's

Omdat ALS een neurologische aandoening is, is het niet vreemd dat onze afdeling neurologie direct in actie wilde komen. Zij kwamen dan ook met de eerste ideeën voor onze Serious Request week. En intussen zijn veel enthousiaste collega’s van verschillende afdelingen in beweging gekomen. Alle ludieke, actieve en gezellige acties brengen we bij elkaar via onze actiepagina. Samen komen wij in actie tegen ALS! 

Wat gaan we doen?  

In de week van 18 t/m 22 december organiseren collega’s verschillende activiteiten. In de kennis- en innovatiehub (Binnenhof) komt een pop-up kringloopwinkel Hier vind je mooie spullen, tegen niet té kleine prijsjes ;) Ook kan iedere bezoeker - uiteraard tegen betaling - een eenvoudige medische check laten doen. Voor (minimaal) 2 euro wordt onder andere de hartslag, bloeddruk, satuaratie en de piekflow (longinhoud) gemeten. (Oud-)collega’s en studenten van de HAN staan deze week voor je klaar in de Binnenhof. 

Ook zal er in deze week op verschillende momenten live muziek te horen zijn, waar iedereen van kan komen genieten. Maandag 18 december treed om 19.00 uur Popkoor Trente Plus op in de Binnenhof. Kom gezellig langs! Vrijdag komt Bram met zijn gitaar optreden in de Kennis- en innovatiehub (de pop-up kringloopwinkel). 

Hierbij geldt: elke donatie is welkom, maar gewoon langskomen voor de sfeer mag natuurlijk ook. De Binnenhof is zoals elk jaar gehuld in kerstsfeer met de traditionele grote kerstboom, en dit jaar is er zelfs een echte arrenslee. Op dinsdag, woensdag en donderdag staat er een photobooth in de Binnenhof. Maak hier de leukste groepsfoto’s en doneer! 

Knopen, statiegeld en Streekpad Nijmegen

Iedereen die dat wil kan bijdragen via deze acties. Er wordt onder meer statiegeld ingezameld op de AOA en verzamelen we knopen voor een wel heel leuk kerstcadeautje. Ook kun je je laten sponsoren om het streekpad Nijmegen (een langeafstandswandeling rondom Nijmegen) te lopen. Collega’s van de OK en afdeling gynaecologie zijn hier al zeer actief mee!

Ultramarathon

Collega Enzio loopt het Streekpad Nijmegen - van 117 km lang! zelfs als ultramarathon en loopt deze zondag de 17 december. Kom hem vooral aanmoedigen en doneer. Hij start om 07.00 uur vanaf het Glazen Huis en verwacht daar rond 20.00 uur weer aan te komen. Volg hem hier.

Wie direct wil doneren kan terecht op onze actiepagina CWZ in actie tegen ALS of rechtstreeks via de QR-code. Er is geen tijd te verliezen.