Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ feliciteert twee CWZ-verpleegkundigen met landelijke prijs

24 mei 2024

Gisteren won regieverpleegkundige Lucia uit het Broek met haar onderzoeksteam de landelijke Anna Reynvaan Praktijkprijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren: Safe End. De tweede plaats was voor verpleegkundig consulent Marieke Verhoeven en haar projectteam voor ERASE.

Anna Reynvaan prijs - CWZ Nijmegen

Wat een bijzondere prestatie! Gisteren stonden twee CWZ-verpleegkundigen tijdens het 26ste Anna Reynvaan Event in Amsterdam op het podium. Van de 3 genomineerden won Lucia uit het Broek met haar onderzoeksteam de Anna Reynvaan Praktijkprijs voor het project Safe End. Deze landelijke prijs is voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren. Marieke Verhoeven behaalde in diezelfde categorie met haar projectteam de tweede plaats met ERASE. CWZ en de verpleegkundige staf zijn ontzettend trots en feliciteren Lucia en Marieke van harte. Bedankt aan alle mensen die hebben gestemd op deze toppers! De stemmen én het juryrapport waren unaniem en bepaalden samen de uitslag.

Eerste prijs voor Safe End: want spoed moet goed 

Het project Safe End biedt handvatten aan ambulancezorgprofessionals bij de risico-inschatting bij patiënten met een tijdelijk bewustzijnverlies. Lucia uit het Broek, regieverpleegkundige in CWZ en verpleegkundig onderzoeker lectoraat Acute Intensieve zorg aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen is erg blij. 'Ik kon het eerst niet echt geloven. Pas toen we met ons team aan de zijkant op het podium stonden, drong het tot me door dat we hadden gewonnen en hoe vet deze prijs is.' Lucia maakte deel uit van het onderzoeksteam, dat deze handvatten ontwikkelde samen met ambulancediensten, de beroepsvereniging en Ambulancezorg Nederland. Lucia: 'Die samenwerking tussen de onderzoekers en de ambulancezorgprofessionals in het werkveld vind ik het mooie van dit project. De handvatten zijn daardoor direct toepasbaar, geïmplementeerd in de landelijke protocollen en worden inmiddels gebruikt door alle ambulancediensten in Nederland. We hebben er 4 jaar hard aan gewerkt. Het is fantastisch dat we met deze prijs worden beloond voor al die inspanningen.' Lees meer over de prijs op de website van de HAN.

ERASE ouderenmishandeling wint tweede prijs

De tweede plaats was voor de tool ERASE die ouderenmishandeling signaleert. Marieke Verhoeven, verpleegkundig consulent geriatrie en aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van dit instrument, dat inmiddels landelijk ingebouwd is in Hix en Epic. Sinds de invoering van ERASE is er meer bewustwording gekomen en zijn meer schrijnende gevallen van ouderenmishandeling zichtbaar geworden. Ze won in 2022 al de Maasprijs met dit project. Lucia: 'Tijdens de genomineerdenbijeenkomst die vooraf ging aan de prijsuitreiking zag ik ook de presentatie van Marieke. Ook zij was heel erg vereerd met haar nominatie. Mooi dat er op deze manier extra aandacht is voor ouderenmishandeling.'