Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ en GGD Gelderland-Midden houden mensen met coronaklachten nóg beter in de gaten

09 juni 2020

Om het testen nog vlotter te laten verlopen, zijn GGD Gelderland-Midden en CWZ een proef gestart met De Corona Check.

Medisch team Corona Check | CWZ Nijmegen

Wie coronagerelateerde klachten heeft, kan deze laten monitoren via De Corona Check. In deze app vullen gebruikers dagelijks gegevens in over hun gezondheid. Zeven medische teams in Nederlandse ziekenhuizen beoordelen of de klachten kunnen worden veroorzaakt door het coronavirus. Ook CWZ heeft zo’n medisch team. Het medisch team geeft advies en verwijst indien nodig naar een zorgverlener in de buurt, zoals de huisarts. Ook kan het team adviseren om een test op het coronavirus te laten doen.

Medisch team CWZ kan direct verwijzen voor een GGD-test

Zo’n coronatest is vanaf 1 juni mogelijk voor alle Nederlanders met klachten. Zij kunnen zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. De GGD voert deze testen uit. Om dit nog vlotter te laten verlopen, zijn GGD Gelderland-Midden en CWZ een proef gestart met De Corona Check. Als de medische gegevens daartoe aanleiding geven, kan het medische team van CWZ gebruikers van de app na telefonisch contact via een bericht in de app direct een link sturen om zich te laten testen zodat snel eventuele aanwezigheid van het virus kan worden vastgelegd.
Verder krijgt iedereen die zich bij GGD Gelderland-Midden laat testen (in de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar) een flyer met uitleg over De Corona Check. Het gebruik is niet verplicht.
e proef is gestart op 8 juni en kan bij succes eenvoudig worden uitgerold in andere regio’s.

Landelijke campagne

De proef sluit aan bij de landelijke campagne van alle GGD-centra om mensen te informeren over waar en hoe ze zich kunnen laten testen. Op de website van de Gelderse GGD-en www.ggdsamengezond.nl staat alle praktische informatie over actuele ontwikkelingen op het gebied de Covid19-epidemie.

Over De Corona Check

De Corona Check is ontwikkeld door OLVG-ziekenhuis, Luscii en partnerziekenhuizenwaaronder CWZen heeft landelijk inmiddels 160.000 actieve gebruikers. CWZ lanceerde hem al eind maart. De app is beschikbaar in heel Nederland in samenwerking met vijftien ziekenhuizen en huisartsen in de meeste regio’s. Mensen kunnen De Corona Check gratis downloaden.