Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ bij de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland

04 december 2020

CWZ werd het afgelopen jaar beoordeeld met een gemiddelde van 8,8!

Top 10 ZorgkaartNederland | CWZ Nijmegen

CWZ mag zich rekenen tot de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland van 2020. Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis werd het afgelopen jaar beoordeeld met een gemiddelde van 8,8. 94% van de mensen beveelt CWZ aan. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg.

Een bezoek of verblijf zo prettig mogelijk maken

Jan Bertrams, voorzitter van de cliëntenraad reageert: 'Het is heel mooi dat CWZ een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020 heeft gekregen. Vanuit de cliëntenraad maken we van heel nabij mee hoe alle medewerkers zich enorm inzetten om het bezoek aan of het verblijf in CWZ, wat toch altijd belastend is, zo prettig mogelijk te maken. Bij CWZ gaat het om het belang van de patiënt en de keuzes die hij of zij maakt. CWZ is in haar manier van bejegening en zorg verlenen een daadwerkelijke partner van de patiënt.' 

Partner van de patiënt

CWZ laat de laatste jaren een stijging zien in het cijfer op ZorgkaartNederland. Ale Houtsma, bestuursvoorzitter: 'We zijn ontzettend blij en trots op alle collega’s die er samen voor gezorgd hebben dat onze patiënten ons zo waarderen. We horen vaak dat mensen zich bij CWZ gezien voelen en dat ze de zorg als persoonlijk en dichtbij ervaren. Bij CWZ is veel aandacht voor het goede gesprek. We kijken goed naar wat iemand nodig heeft en maken samen met de patiënt werk van samen beslissen. Dat we dat juist ook in dit bijzondere jaar hebben laten zien, toont aan dat vriendelijkheid en betrokkenheid echt in ons DNA zit. Dat past bij onze ambitie om partner van de patiënt te zijn.'

ZorgkaartNederland Top 2020

Elk ziekenhuis met honderd of meer waarderingen in 2020 deed automatisch mee om een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020. De waarderingen van de verschillende locaties zijn bij elkaar opgeteld, evenals de waarderingen van de zorgverleners werkzaam bij de locaties.

Aan de hand van deze waarderingen is uitgerekend wie er in 2020 het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten. Een volledig overzicht van de Top2020 is te vinden op de website van ZorgkaartNederland.