Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ biedt Kijksluiter voor medicijnen aan

10 januari 2019

Een goed geïnformeerde patiënt gebruikt zijn medicijn beter. De Kijksluiter met animaties helpt.

Illustratie Kijksluiter | CWZ Nijmegen

Een goed geïnformeerde patiënt zal zijn medicijn beter gebruiken. De Kijksluiter met handige animaties helpt om de bijsluiter van medicijnen beter te begrijpen. CWZ gaat deze video’s aanbieden aan patiënten.

5.000 animatievideo’s

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 animatievideo’s. In deze video’s wordt de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal uitgelegd. In de Kijksluiter kunnen patiënten zelf hun medicijn opzoeken. Na het bekijken van de animatie weten ze waarom ze het geneesmiddel hebben gekregen, wat ze kunnen verwachten en waar ze op moeten letten. Dan zullen ze de meeste voordelen van hun medicijn hebben.

Afgestemd op de patiënt

De informatie wordt op maat aangeboden. Dat betekent dat informatie is afgestemd op geslacht, leeftijd en de indicatie waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands (inclusief ondertiteling voor doven en slechthorenden), Engels, Turks en Arabisch. In het patiëntportaal MijnCWZ is een link opgenomen naar de Kijksluiter. Wie inlogt via de links (via www.cwz.nl/kijksluiter) op onze site krijgt direct toegang tot de service. 

Betere gezondheidsvaardigheden

CWZ zet zich sterk in voor betere gezondheidsvaardigheden van patiënten. Het aanbieden van Kijksluiter past helemaal in deze visie.