Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CliniClowns brengen avondbezoek aan de kinderafdeling

01 december 2021

In de video zien we Owen die 's avonds bezoek krijgt van twee CliniClowns.

CliniClowns brengen avondbezoek | CWZ Nijmegen

Een opname in het ziekenhuis is een hele ervaring. De CliniClowns laten kinderen even lachen en ontspannen als ze op de kinderafdeling zijn.  De CliniClowns starten nu ook met avondbezoeken om kinderen een zorgeloze nacht te geven. 

Owen ligt in het ziekenhuis

De CliniClowns Peer en Keet kwamen ’s avonds langs bij Owen en Joyce, zijn moeder. Joyce vertelt: ‘Er kwamen twee clowns met een snaarinstrumenten binnen. Dat deden ze hartstikke leuk. Ze waren aan het zingen, grapjes maken en ze haalden er allemaal knuffeltjes bij. Hij was helemaal aan het lachen en gieren vanwege de boertjes die gelaten werden door de knuffeltjes. Je zag echt een lach op zijn gezicht die je vandaag nog niet hebt gezien op die manier.’

Video bedtijdbezoek bij Owen

Joyce over het bedtijdbezoek

Joyce: ‘Dat ze ’s avonds komen is natuurlijk wel heel erg fijn. Want dat geeft een bepaald euforisch gevoel. Als je blij bent, dat je dan ook fijn gaat slapen. En weet je, het is al stressvol genoeg om hier te zijn. En als je ziet dat hij blij is, dat is natuurlijk extreem waardevol als moeder, voor je kind. Dus ik hoop dat hij vanavond lekker slaapt in ieder geval.’

Ervaringen van de kinderafdeling met de CliniClowns

Anita Scholten, hoofd kinderafdeling: ‘De bedsessies zijn een goede aanvulling op de dagsessies, want op de kinderafdeling is het anders dan thuis. In slaap komen is voor sommige kinderen soms echt even lastig. De CliniClowns leiden ze dan af door even een spel te spelen. Hierdoor vergeten kinderen even de drukke dag en kunnen zij makkelijker in slaap komen.’ 

De CliniClowns dragen indirect ook bij aan goede patiëntenzorg. Anita: ‘Het is een win-winsituatie. Met een ontspannen kind kun je makkelijker werken en ouders zijn blij omdat hun kind eventjes afgeleid wordt’. 

CliniClowns over de bedtijdbezoeken

‘Het zal je als kind maar overkomen, je ligt in de donkere wintermaanden in het ziekenhuis. In een ander bed, een andere omgeving en met andere mensen om je heen. Dit is allemaal erg spannend. Het is dan soms ook lastig om lekker te kunnen slapen. Onze bedtijdbezoeken zorgen voor wat afleiding waardoor jij lekker ontspant en lekker kan gaan slapen,’ vertelt Marieke Hoving van Stichting CliniClowns.

Bedtijdbezoeken mogelijk maken

De avondbezoeken zijn mogelijk door steun van donateurs aan Stichting CliniClowns. Kijk op de website van CliniClowns hoe je kunt helpen.

De video is gemaakt door Stichting CliniClowns in samenwerking met de kinderafdeling. Het doel is om meer avondbezoeken mogelijk te maken. Veel dank aan Owen en zijn moeder voor hun medewerking! Met Owen gaat het gelukkig weer een stuk beter.