Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Casper Reijnen wint CWZ-wetenschapsprijs 2019

05 april 2019

Woensdagavond vond de jaarlijkse CWZ-wetenschapsavond plaats in het Auditorium van CWZ. De genomineerden presenteerden deze avond hun wetenschappelijk onderzoek en gingen met elkaar de strijd aan voor de prijzen.

CWZ-wetenschapsavond | CWZ Nijmegen

Woensdagavond vond de jaarlijkse CWZ-wetenschapsavond plaats in het Auditorium van CWZ. Verschillende CWZ-medewerkers presenteerden deze avond hun wetenschappelijk onderzoek en gingen met elkaar de strijd aan voor de prijzen. Daarnaast sprak hoogleraar en arts-microbioloog CWZ Andreas Voss over zijn onderzoek naar infectiepreventie. Ook gaf gastspreker Henne Holstege, biochemicus aan het Alzheimercentrum Amsterdam, een presentatie over haar interessante onderzoek naar gezonde 100-plussers.

Kroon op het werk

De grote winnaar van de avond was Casper Reijnen, arts-onderzoeker op de afdeling gynaecologie. Zijn onderzoek naar voorspellende factoren van agressieve of minder agressieve vormen van baarmoederkanker won de CWZ-wetenschapsprijs 2019. 'Ik zie dit als de kroon op ons werk', zei een aangenaam verraste Casper, die de andere genomineerden 'erg goed' vond. Maar er waren nog twee prijzen te verdelen. Ynze Puts won de CWZ-aanmoedigingsprijs en Kim Albers ging er met de CWZ-publieksprijs vandoor.

Jury

De jury - bestaande uit een lid van de raad van bestuur en afgevaardigden uit de vereniging medische staf, arts-assistenten, verpleegkundige staf en researchverpleegkundigen - beoordeelden de inzendingen. Ze keken naar meerdere aspecten, waaronder wetenschappelijke methode van inhoud en maatschappelijke relevantie. 

CWZ feliciteert de winnaars van harte met hun welverdiende prijs.

CWZ-ambitie topklinische zorg

De jaarlijkse wetenschapsavond is een voorbeeld van onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.