Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Cardiologie CWZ is winnaar WCN Research Team Award 2017

10 december 2017

Het cardiologie research team van CWZ is de winnaar op een landelijk congres van de felbegeerde Research Team Award.

Het cardiologie research team van CWZ is de winnaar op een landelijk congres van de felbegeerde Research Team Award. Deze award is voor beste research afdeling van cardiologie afdelingen en werd op 29 november uitgereikt door de Werkgroep Cardiologie Nederland (WCN).

Netwerkorganisatie cardiologische centra
De WCN is een grote, onafhankelijke, landelijke netwerkorganisatie op het gebied van cardiovasculair onderzoek. Er zijn 53 aangesloten afdelingen cardiologie van ziekenhuizen verdeeld over 58 locaties in Nederland.

De WCN is een belangrijke partner voor een groot deel van de farmaceutische bedrijven als het gaat om (inter)nationaal klinisch cardiovasculair onderzoek binnen Nederland. De WCN kenmerkt zich door het streven naar de hoogste graad van Good Clinical Practice (GCP) en kwaliteit en heeft bijgedragen aan meerdere internationale landmark trials.

Beoordeling jury
De jury van de WCN heeft de verschillende research afdelingen intensief beoordeeld op commitment, communicatie, prestatie en kwaliteit en kwantiteit van het uitgevoerde onderzoek. Daarnaast is gekeken naar landelijke betrokkenheid en bijdrage aan expertise ontwikkeling van andere centra en binnen met netwerk.

Winnaar
Het cardiologie research team van CWZ heeft dit jaar een 9-daagse intensieve (reguliere) inspectie van de FDA uit Amerika succesvol afgerond, zonder enig noemenswaardig kritiek punt. Na de analyse van meer dan 6000 verzamelde en gescoorde variabelen kwam het cardiologie research team van CWZ dan ook uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Over het cardiologie research team van CWZ
Het research team van het MSB (medisch specialistisch bedrijf) Cardiologie begeleidt al jaren samen met de cardiologen (inter)nationale klinisch (geneesmiddelen) onderzoeken binnen het CWZ. Het werk omvat het gehele traject van klinisch onderzoek, van opzet tot afronding. En ook administratieve zaken, planning van projecten en patiënten contacten in de kliniek en op de polikliniek. Alles binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving (GCP).

Trots en dankbaar
In 2010 heeft deze research afdeling ook de WCN Team Award gewonnen. Hierna kan je 5 jaar niet meedingen voor deze award. Het team is enorm trots en dankbaar dat ze deze Research Team Award dit jaar weer in ontvangst hebben mogen nemen.