Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Cardiologen laten vakgenoten op congres live meekijken met hoofdstamdotter

09 juni 2017

Vrijdag 2 juni zag een zaal met 400 interventiecardiologen en thorax chirurgen CWZ cardioloog Siyrous Hoseyni Guyomi live een dotterbehandeling uitvoeren. De behandeling werd verricht in CWZ en was via een livestream te volgen op een congres in Nijkerk. Tijdens de ingreep konden de congresgangers in de zaal vragen stellen.

Vrijdag 2 juni zag een zaal met 400 interventiecardiologen en thorax chirurgen CWZ cardioloog Siyrous Hoseyni Guyomi live een dotterbehandeling uitvoeren.

Livestream tijdens congres

De behandeling werd verricht in CWZ en was via een livestream te volgen op een congres in Nijkerk. Tijdens de ingreep konden de congresgangers in de zaal vragen stellen.

Over de behandeling

De behandeling die live was te volgen, is een hoofdstamdotter. Dit is een dotterbehandeling van de hoofdtoevoer naar het hart. Cardiologen van CWZ voeren deze speciale en moeilijke ingreep 50 tot 75 keer per jaar uit en hebben ruime ervaring en deskundigheid hierin. De hoofdstamdotter gebeurt bij moeilijke letsels en is een complexe behandeling. Alternatief is een omleiding of bypass. Dit is echter een zware operatie waarbij vaak de borstkas wordt geopend. Voor de patiënt is de hoofdstamdotter veel minder belastend.

De ingreep verliep uitstekend en de patiënt is weer thuis. Op de foto staat zij met het team dat de ingreep uitvoerde.

Eerder dit jaar lieten de cardiologen huisartsen, ambulanceverpleegkundigen en cardiologiemedewerkers live meekijken in het Auditorium.

Video-impressie

Hieronder staat een link naar een video-impressie van de eerdere livestream dit jaar.