Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Artsen investeren in CWZ met aanschaf van ruim 1000 zonnepanelen

13 december 2018

In de decembermaand willen de artsen van CWZ iets doen voor het ziekenhuis. Samen gaan zij investeren in zonnepanelen die op het dak van het CWZ gaan komen. Het gaat om 1040 zonnepanelen die per jaar 270.000 kilowattuur moeten opbrengen. Dat is vergelijk baar met de stroom die ruim 90 huishoudens jaarlijks gebruiken.

In de decembermaand willen de artsen van CWZ iets doen voor het ziekenhuis. Samen gaan zij investeren in zonnepanelen die op het dak van het CWZ komen. Het gaat om 1040 zonnepanelen die per jaar 270.000 kilowattuur moeten opbrengen. Dat is vergelijk baar met de stroom die ruim 90 huishoudens jaarlijks gebruiken.

Duurzame betrokkenheid

De artsen van CWZ willen met de investering in de zonnepanelen hun betrokkenheid bij het ziekenhuis laten zien. ‘Met een langlopende investering zoals in zonnepanelen, tonen we een duurzame betrokkenheid bij het ziekenhuis’, zegt internist Bart Veldman. ‘Bovendien vinden we het belangrijk om bewust om te gaan met onze leefomgeving. Op deze manier doen we dat heel direct, door de energievoorziening van ons eigen ziekenhuis een beetje groener te maken.’

Het is de bedoeling dat de panelen voor de zomer op het dak van CWZ liggen, zodat de installatie klaar is als de zon flink gaat schijnen.

Voor meer informatie over CWZ, lees verder bij Dit is CWZ.