Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Anneke van Vught wordt nieuwe verpleegkundig decaan

22 september 2022

Anneke gaat in haar nieuwe rol het onderzoeksthema Zorg dichtbij huis vormgeven.

Anneke van Vught verpleegkundig decaan | CWZ Nijmegen

Per 1 november aanstaande start Anneke van Vught als verpleegkundig decaan bij CWZ. Samen met stakeholders binnen en buiten CWZ, onze verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants gaat Anneke het onderzoeksthema Zorg dichtbij huis vormgeven.

Netwerkzorg

CWZ was twee jaar geleden het eerste topklinische ziekenhuis met een verpleegkundig decaan. Met deze functie streven we ernaar om, met innovatief onderzoek en goed onderwijs binnen het verpleegkundig domein, voorop te blijven lopen in de zorg die we patiënten bieden. Met de aanstelling van Anneke geven we hieraan een nieuwe impuls. ‘Mijn ultieme doel is om bij te dragen aan het realiseren van zorg dichtbij huis en daarmee aan de houdbaarheid van onze gezondheidszorg. Samenwerking tussen zorgpartners en zorgprofessionals is hierin essentieel. Mijn expertise is praktijkgericht onderzoek doen naar de verschuiving van ziekenhuiszorg naar zorg dichtbij huis en de rol die verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants hierin spelen. Samen met hen en andere collega’s ga ik werken aan een goede onderbouwing en evaluatie van zorg die kan verschuiven naar huis of dichtbij huis.’

Intensieve samenwerking met de HAN

Anneke vervult een brugfunctie tussen CWZ en de HAN, waar zij nu al werkt als associate lector binnen het lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening.  In november 2021 hebben de HAN en CWZ een intentieverklaring ondertekend waarin is vastgelegd dat we onze samenwerking in de aankomende twee jaar gaan intensiveren.Met de dubbele aanstelling van Anneke zijn we wéér een stap verder in onze deze samenwerking.