Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Ankie van Rossum nieuw lid raad van bestuur CWZ

22 augustus 2022

Ankie van Rossum is benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van CWZ per 1 november 2022. Samen met collega’s Ale Houtsma en Jean-Pierre van Beers zal zij de driehoofdige raad van bestuur van CWZ gaan vormen en zich inzetten om de ingezette koers van CWZ verder invulling te geven en te bouwen aan het topklinische profiel en waardevolle en zinnige zorg voor de regio.

Ankie van Rossum nieuw lid raad van bestuur CWZ

De raad van toezicht is verheugd te kunnen melden dat  hij Ankie van Rossum per 1 november 2022 heeft benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Samen met collega’s Ale Houtsma en Jean-Pierre van Beers zal zij de driehoofdige raad van bestuur van CWZ gaan vormen  en zich inzetten om de ingezette koers van CWZ verder invulling te geven en te bouwen aan het topklinische profiel en waardevolle en zinnige zorg voor de regio. 

Ruime ervaring in ziekenhuiszorg

Ankie van Rossum is al meer dan 30 jaar werkzaam in de zorg.  Na haar initiële opleiding tot verpleegkundige heeft zij ruime ervaring opgedaan in diverse rollen en domeinen van de zorg. De afgelopen 12 jaar was zij onder andere bestuurder in het Antonius ziekenhuis en in VieCuri. Daarnaast is Van Rossum toezichthouder in de zorg. In haar rol als lid raad van bestuur zal zij zich onder andere bezig gaan houden met de ingezette organisatieontwikkeling inclusief cultuur en leiderschap. Herman Bolhaar, voorzitter raad van toezicht: ‘Wij zijn heel blij dat we kunnen profiteren van haar uitgebreide bestuurlijke ervaring om de positie van CWZ in de regio verder te versterken’. 

Van Rossum reageert met trots op haar benoeming: ‘Ik kijk er naar uit om aan boord te stappen van dit mooie opleidingsziekenhuis. Het ziekenhuis van de regio waar ik geboren, getogen en opgeleid ben. Waar waardevolle en zinnige zorg voor de patiënt, samenwerking, innovatie en ontwikkeling maar ook het dagelijkse werkplezier van alle collega’s, belangrijke ambities zijn. Dit sluit naadloos aan bij de zaken die ik in een zorgorganisatie belangrijk vind. Ik zie uit naar de samenwerking met de mensen van CWZ en naar de samenwerking met het netwerk van CWZ, om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg in regio’.

Ook de raad van bestuur van CWZ is blij met de komst van Ankie van Rossum. Ale Houtsma: ‘Ankie heeft veel ervaring met onder andere verandermanagement, interne logistiek en kwaliteitsmanagement, belangrijke thema’s voor CWZ de komende jaren.  Het is geweldig dat zij met haar ervaring en energie ons komt versterken’.