Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Aanvullende maatregelen nodig vanwege griepgolf

01 maart 2018

De griepgolf die Nederland al ruim 11 weken in zijn greep houdt, heeft grote gevolgen voor de zorg. Lees er hier meer over.

Aanvullende maatregelen nodig vanwege griepgolf

Er zijn aanvullende maatregelen nodig vanwege de griepgolf

De griepgolf die Nederland al ruim 11 weken in zijn greep houdt, heeft grote gevolgen voor de zorg. Veel grieppatiënten melden zich bij de ziekenhuizen omdat zij complicaties hebben, zoals longontsteking of omdat ze ook met andere ziekten kampen. Het gaat bijna altijd om oude kwetsbare mensen. Om alle grieppatiënten die bij ons aankloppen de zorg te kunnen geven die zij nodig hebben, moeten we extra ruimte maken. Daarvoor zijn maatregelen nodig die ook gevolgen hebben voor de zorg voor andere patiënten.

Extra bedden nodig

Om alle grieppatiënten te kunnen behandelen, zijn veel extra bedden nodig. Dat kan alleen door een aantal operaties die medisch gezien even kunnen wachten uit te stellen. Dit is een beslissing die het ziekenhuis niet zo maar neemt. We doen dit om de grote groep zieke mensen op te vangen, maar begrijpen ook dat het vervelend is voor de mensen van wie de operatie is uitgesteld.

Per dag bekijken we of en hoe veel operaties afgezegd moeten worden. Het gaat altijd om operaties die zijn gepland en geen spoed vragen. Mensen van wie de operatie wordt uitgesteld, krijgen hierover tijdig bericht. We proberen de uitgestelde operaties zo snel mogelijk weer in te plannen. Hoort u niets van ons, dan gaat uw operatie gewoon door.

Alle hens aan dek

Tot nu toe konden we alle geplande zorg blijven geven omdat onze artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners een flinke stap harder hebben gelopen. Al weken blijven mensen langer doorwerken, werkten ze extra diensten en zetten ze al hun creativiteit in om zo veel mogelijk mensen op te vangen. Het punt waarop dat niet meer voldoende is, is nu bereikt.

Net als CWZ kampen veel Nederlandse ziekenhuizen met een tekort aan bedden door het grote aantal grieppatiënten dat ziekenhuiszorg nodig heeft.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met ons ziekenhuis.