Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Aandacht voor prostaatkanker in november

23 november 2020

Lees meer over hoe CWZ in november aandacht vraagt voor prostaatkanker.

Snorrenactie | CWZ Nijmegen

November is traditiegetrouw de maand waarin aandacht wordt gevraagd voor de gezondheid van de man. In november dragen veel mannen trots een snor om onder andere prostaatkanker in de spotlights te zetten. Om de zorg en dienstverlening op het gebied van prostaatkanker te verbeteren, is het CWZ prostaatkankercentrum deze maand een patiëntpanel gestart.

De kracht van de patiënt zelf is belangrijk

Het prostaatkankercentrum doet onderzoek naar de beste behandelmethoden voor prostaatkanker en wil patiënten de best mogelijke zorg bieden, aansluitend bij hun specifieke ziektebeeld en persoonlijke wensen. Om dit mogelijk te maken vinden wij het belangrijk om patiënten te betrekken bij hun behandelingen en bij onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.

Patiëntpanel

Dit is de reden waarom we deze maand een patiëntpanel hebben opgestart. Verpleegkundig specialist urologie Joost de Baaij: ‘Wie anders dan de patiënt zelf kan het beste meepraten over wat goede zorg is en waar hij het meeste behoefte aan heeft.’ In dit panel kunnen patiënten hun mening, ervaringen, wensen en behoeften over uiteenlopende onderwerpen met ons delen. Hiermee dragen ze bij aan het verbeteren van de zorg rondom prostaatkanker.  

Hoe werkt het patiëntpanel?

Wilt u deelnemen aan het patiëntpanel? U kunt zich heel eenvoudig aanmelden via deze link. Als u zich heeft aangemeld en de aanmelding bevestigd heeft, bent u lid van ons patiënten panel.

Vragenlijst
Als lid van het patiëntpanel  vragen wij u een aantal keren per jaar om een online vragenlijst in te vullen. Denk hierbij aan vragen over nazorg, verbeteren van zorg of nieuwe ontwikkelingen. Zodra er een vragenlijst beschikbaar is, ontvangt u van ons een uitnodiging per e-mail.

Themabijeenkomst
Eén keer per jaar organiseren we een themabijeenkomst, waarbij medisch specialisten, verpleegkundigen en panelleden met elkaar in gesprek gaan over de laatste ontwikkelingen, innovaties en specifieke thema's rondom prostaatkanker. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook ruimte voor contact met mensen die ook prostaatkanker hebben (gehad).

Onderzoek

Het CWZ prostaatkankercentrum doet continu onderzoek om de behandelmethoden te verbeteren. Dit doen wij samen met onze partners zoals het Radboudumc. Onderzoek is nodig maar kost veel geld. Om ook in de toekomst voorop te blijven lopen in de ontwikkelingen rondom het behandelen van prostaatkanker is het belangrijk dat we dit onderzoek kunnen blijven doen. Vindt u dit ook belangrijk? Steun dan net als wij de actie PROMPTEENSNOR van onze samenwerkingspartner Radboudumc waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar behandelmethoden voor prostaatkanker.

De mondmaskers in het filmpje zijn gedoneerd door www.fotofabriek.nl

Snorrenactie