Werkbezoek secretaris-generaal Erik Gerritsen aan PAAZ-CWZ op 19 januari

20 januari 2016

Werkbezoek secretaris-generaal Erik Gerritsen aan PAAZ-CWZ op 19 januari

'Leerzame gesprekken gevoerd met patiënten en professionals op de PAAZ afdeling CWZ. De combinatie lichamelijke en geestelijke zorg is belangrijk.' Dit zegt Erik Gerritsen, sinds mei 2015  secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), tijdens een werkbezoek aan de PAAZ. Erik Gerritsen kwam met Anne-Marie Vervaet en Nicole Schell, beiden beleidsmedewerker geestelijke gezondheidszorg.

Uitnodiging
Het managementteam heeft Erik Gerritsen uitgenodigd na een gesprek op Twitter over het sluiten van een PAAZ van ziekenhuis Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen.

Een aantal patiënten en medewerkers hebben gesproken met de delegatie van VWS. Natuurlijk mocht een rondleiding op de afdeling niet ontbreken. Bij het laatste gesprek met Twan Belgers, Martijn Kraa en het bezoek was Bart Bemelmans ook aanwezig. Er is gesproken over de onderhandelingen met de zorgverzekeraars. En de gevolgen daarvan voor het behandelaanbod van de PAAZ. Ook de samenwerking binnen de GGZ-instellingen in de regio Nijmegen is aan de orde gekomen.

Het doel om de secretaris-generaal bij te praten over het belang van de zorg voor patiënten met de combinatie psychische- en lichamelijke klachten binnen een algemeen ziekenhuis is volgens ons geslaagd.

Martijn Kraa, manager bedrijfsvoering PAAZ
Twan Belgers, psychiater/medisch manager psychiatrie