Hoeveel stappen zet Joop tijdens de Nijmeegse Vierdaagse?

17 juli 2017

Nog één nachtje slapen en dan is het zover! Dit jaar lopen er maar liefst 95 lopers mee met het Vierdaagse Vriendenteam van CWZ, waaronder dialysepatiënt Joop Willems. De lopers lopen mee om een extra fiets met virtueel systeem te realiseren voor onze dialysepatiënten. Om aandacht te vragen voor dit goede doel heeft de dialyseafdeling samen met Joop een mooie actie bedacht.

Stappenteller

“Raad hoeveel stappen Joop zet en win de pot!” gaat er rond op de dialyseafdeling. Joop (69 jaar) komt uit Heerhugowaard en loopt dit jaar voor de zevende keer mee, dit keer de 40 km. Zijn nieren werken nog maar voor 4 procent, maar lopen is een noodzaak voor hem. Al een aantal jaar dialyseert hij tijdens de Vierdaagse in CWZ. Deze week heeft Joop een stappenteller om zijn arm. Aan het eind van de week wordt bekend gemaakt hoeveel stappen hij heeft gezet. De inleg is €1 en meerdere keren inleggen is mogelijk. Joop: ‘Ik doe zelf niet mee, dat zou niet eerlijk zijn!’

Gokje wagen

Naast de stappenactie is de afdeling versierd in het Vierdaagse groen en oranje. Dialyseverpleegkundige Nancy: ‘De hele afdeling doet mee. Iedereen vindt het toch leuk om een gokje te wagen, het varieert van 58.000 tot 475.00 stappen. Ik ben zelf helemaal niet goed in gokken dus ik moet nog iets verzinnen!’ Drie kwart van de opbrengst gaat naar het goede doel en de winnaar krijgt één kwart van de pot.