CWZ in tv-programma Team Spoedeisende Hulp

29 maart 2019

Sinds 18 maart zijn onze SEH-collega’s iedere week te zien in het nieuwe televisieprogramma ‘Team Spoedeisende Hulp’ van RTL5. De afgelopen maanden volgde een cameraploeg onze SEH-artsen Lillian van den Brand en Jos van der Zande en de SEH-verpleegkundigen Nikkie, Dinand, Michel en Eugenie tijdens hun werkdag. Welke patiënten zagen ze op de SEH? Hoe bepalen ze de ernst van de klachten? Wie heeft welke rol? Wat maakt een dag geslaagd? Hoe verwerken ze minder leuke gebeurtenissen?

Veel kwaliteiten nodig

Op de SEH weet je nooit hoeveel patiënten er op welk tijdstip, op welke manier (ambulance of eigen vervoer), met welke gezondheidsproblemen binnenkomen. Het werk vraagt dus om veel kwaliteiten zoals stressbestendigheid, flexibiliteit, brede kennis en kunde, oor en oog voor de patiënt, snel kunnen nadenken en handelen en goed kunnen samenwerken.

Nauw samenwerken

Onze SEH-artsen, verpleegkundigen en secretaresses werken vormen een hecht team dat zich 24/7 inzet om zo snel mogelijk de oorzaak van de gezondheidsproblemen te achterhalen en de juiste behandeling te kunnen starten. Met als doel de patiënt en zijn familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij werkt het team nauw samen met andere afdelingen binnen CWZ zoals chirurgie. In sommige afleveringen is dan ook chirurg Tomas Winkelhorst te zien. Ook is er een nauwe samenwerking met huisartsen, ambulancediensten, helikopterdiensten en (thuis)zorginstellingen.

10 afleveringen

 Allemaal onderwerpen die tijdens de opnames en gesprekken aan bod komen. Een mooie kans om een kijkje in de keuken van onze SEH te nemen! Het televisieprogramma bestaat uit 10 afleveringen, wekelijks op maandagavond om 20.30 uur te zien. Vanaf de eerste aflevering was het het best bekeken programma van RTL 5. Tijdens iedere aflevering van 40 minuten komen onze collega’s van CWZ in beeld en onze Santeon-collega’s van Medisch Spectrum Twente

Alleen in beeld na toestemming

De privacy van patiënten, hun naasten en zorgmedewerkers staat voorop. Er wordt integer en discreet gefilmd, zonder spectaculaire beelden. Voordat de camera gaat draaien, krijgen mensen altijd de vraag of ze mee willen werken aan Team Spoedeisende Hulp. Indien iemand bedenkingen heeft gekregen, dan stopt de camera en worden de beelden vernietigd. 

Team Spoedeisende Hulp is sinds 18 maart elke week te zien om 20.30 uur bij RTL5. 

Lees meer informatie op de website van RTL5