Team spoedeisende hulp CWZ op tv in herhaling serie RTL5

11 februari 2020

Elke donderdagavond 21.30 uur en zaterdag 20.30 uur zijn onze SEH-collega's te zien op RTL5.

Spoedeisende hulp | CWZ Nijmegen

Het televisieprogramma 'Team Spoedeisende Hulp' van een jaar geleden wordt deze weken herhaald: elke donderdag om 21.30 uur en zaterdag om 20.30 uur op RTL5. Vorig jaar volgde een cameraploeg onze SEH-artsen Lillian van den Brand en Jos van der Zande en de SEH-verpleegkundigen Nikkie, Dinand, Michel en Eugenie tijdens hun werkdag. Welke patiënten zagen ze op de SEH? Hoe bepalen ze de ernst van de klachten? Wie heeft welke rol? Wat maakt een dag geslaagd? Hoe verwerken ze minder leuke gebeurtenissen?

Veel kwaliteiten nodig

Op de SEH weet je nooit hoeveel patiënten er op welk tijdstip, op welke manier (ambulance of eigen vervoer), met welke gezondheidsproblemen binnenkomen. Het werk vraagt dus om veel kwaliteiten zoals stressbestendigheid, flexibiliteit, brede kennis en kunde, oor en oog voor de patiënt, snel kunnen nadenken en handelen en goed kunnen samenwerken.

Spoedzorg levensader van het ziekenhuis

Onze SEH-artsen, verpleegkundigen en secretaresses werken vormen een hecht team dat zich 24/7 inzet om zo snel mogelijk de oorzaak van de gezondheidsproblemen te achterhalen en de juiste behandeling te kunnen starten. Met als doel de patiënt en zijn familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij werkt het team nauw samen met andere afdelingen binnen CWZ zoals chirurgie. In sommige afleveringen is dan ook chirurg Tomas Winkelhorst te zien. Ook is er een nauwe samenwerking met huisartsen, ambulancediensten, helikopterdiensten en (thuis)zorginstellingen. De spoedzorg is de levensader van het ziekenhuis. Daarom wil CWZ de spoedzorgketen samen met alle betrokken specialismen en partners buiten het ziekenhuis naar een hoger plan tillen.

10 afleveringen

Het televisieprogramma bestaat uit 10 afleveringen. Tijdens iedere aflevering van 40 minuten komen onze collega's van CWZ in beeld en Santeon-collega's van Medisch Spectrum Twente

Alleen in beeld na toestemming

De privacy van patiënten, hun naasten en zorgmedewerkers stond voorop. Er is integer en discreet gefilmd, zonder spectaculaire beelden. Voordat de camera gaat draaien, kregen mensen altijd de vraag of ze mee wilden werken aan Team Spoedeisende Hulp. Als iemand bedenkingen kreeg, stopte de camera en werden de beelden vernietigd. 

Aflevering gemist?

Bijgewerkte informatie: de gemiste afleveringen zijn niet meer te bekijken op de website van RTL5.