Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een beveiligde app of website. Hierin verzamelt u zelf medische gegevens over uw gezondheid bij verschillende zorginstellingen waarbij u onder behandeling bent. U hebt al deze gegevens dan op één plek bij elkaar. Dat geeft meer overzicht en regie.

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een beveiligde app of website. Hierin kunt u een kopie van uw basisset medische gegevens van CWZ ophalen, opslaan en delen. Dat kan (op termijn) ook voor gegevens bij andere zorginstellingen waarbij u onder behandeling bent, zoals uw huisarts. Zo heeft u al uw belangrijke zorginformatie in één overzicht bij elkaar. 

Wat biedt een PGO?

In een PGO heeft u al uw medische basis gegevensset zorg (BGZ) van de zorginstellingen waarbij u onder behandeling bent en hiervoor toestemming hebt gegeven bij elkaar in één systeem. Dit biedt u meer overzicht en regie. Zo kunt u zich beter voorbereiden op een bezoek aan één van uw zorgverleners. Steeds meer zorginstellingen zijn aangesloten op een PGO. U kunt uw zorgverleners zo steeds meer en beter met elkaar verbinden. Dit kan helpen om sneller en beter de juiste zorg op de plek te krijgen. 

Hoe kies ik een PGO?

Er zijn verschillende soorten persoonlijke gezondheidsomgevingen beschikbaar. U kunt zelf kiezen welke u het fijnst vindt en voor u het beste past. Wilt u hier graag hulp bij? Kijk dan op https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/. U kunt dan aangeven wat u belangrijk vindt aan een PGO,  krijgt te zien welke systemen hieraan voldoen en kunt uw keus maken.

Hoe gebruik ik een PGO?

U gaat naar de app of website van de door u gekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Hierop logt u persoonlijk in met uw DigiD. Om veiligheidsredenen ontvangt u tijdens het inloggen een extra beveiligingscode. Bent u ingelogd? Dan kunt u via uw PGO verbinding maken met het systeem van een zorginstelling waarbij u onder behandeling bent en welke voorzien is van het MedMij label. Uw PGO haalt dan via een veilige SSL-verbinding een kopie op van uw basis gegevens set zorg bij bijvoorbeeld CWZ. U kunt uw gegevens dan inzien, opslaan of wijzigen in uw PGO. Ook kunt u de antwoorden van een aantal vragenlijsten die u heeft ingevuld op patiëntportaal MijnCWZ in uw PGO downloaden. Dat geldt ook voor de e-consulten die u heeft verstuurd en ontvangen via MijnCWZ.

Wat is het verschil met een patiëntportaal?

Patiëntportaal MijnCWZ is uw persoonlijke website met uw medische gegevens van uw behandelend zorgverleners in CWZ. Hierin kunt u afspraken verzetten, een e-consult aanvragen, patiëntfolders lezen en vragenlijsten invullen voor uw bezoek aan CWZ. Het patiëntportaal gebruikt u meestal tijdens de periode dat u onder behandeling bent in CWZ. 

In een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kunt u naast de informatie uit het ziekenhuis ook gegevens ophalen, inzien, wijzigen en opslaan van andere zorginstellingen waarbij u onder behandeling bent en die voorzien zijn van het Med Mij label. Gebruiksmogelijkheden zoals afspraken verzetten zijn hierin (nog) niet beschikbaar. Een PGO kunt u uw leven lang gebruiken. U heeft dan al uw zorggegevens bij elkaar in één overzicht. 

Hoe zit het met veiligheid?

Een PGO is een beveiligde omgeving (goedgekeurd door Stichting Medmij), die alleen persoonlijk toegankelijk is voor u als patiënt door in te loggen met uw DigiD. Het ophalen, opslaan en uitwisselen van de basis set gegevens zorg bij verschillende behandelende zorginstellingen gaat ook via een beveiligde verbinding. Als patiënt bepaalt u zelf wie u  toegang wilt geven tot de gegevens die in uw PGO staan. 

Folders over PGO

Meer info & contact

  • Bekijk voor een korte uitleg over PGO's deze video.
  • Bezoek voor meer informatie de website pgo.nl van de Patiëntfederatie Nederland.
  • Neem voor praktische vragen over het gebruik van een PGO contact op met de DigiHulplijn.