Hartrevalidatie

Het team van hartrevalidatie stelt zich aan u voor.

Hartrevalidatie

Helaas gaan de voorlichtingsbijeenkomsten hartrevalidatie niet door. Om u toch informatie te geven over hartrevalidatie hebben we de informatie bij elkaar gezet. U vindt hier interessante websites en oefeningen die u thuis kunt doen.

Twijfelt u of u een risicopatiënt bent voor het coronavirus? Bekijk de veelgestelde vragen op de website van de Harteraad.

Hartrevalidatie verpleegkundige

Diëtist

 • Op de website van het voedingscentrum vindt u de schijf van vijf. In de verschillende vakken staan de gezonde én duurzame keuzes, waar uw voeding bij voorkeur uit gekozen mag worden.
 • De voorgestelde Eetwissels op de webiste van het voedingscentrum helpen u op weg kleine veranderingen door te voeren in uw eetpatroon.
 • Via de zoekfunctie op de website van het voedingscentrum kunt u meer informatie vinden over onderwerpen als ‘cholesterol’, ‘vet’, etc.
 • Er zijn veel recepten te vinden, waarbij u uw specifieke dieetwensen kenbaar kunt maken. Denk aan zoutarm.
 • Op de website Vette feiten krijgt u antwoord op 20 vragen over vet. Bijvoorbeel wat zijn vetten, waarom heb je het nodig en is frituren gezond?
 • Wilt u meer weten over hoe om te gaan met een vocht- en zoutbeperking? Op de website van de Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie vindt u meer informatie hierover. 
 • Op de website Spice Wise vindt u kruiden- en specerijenmixen zonder zout om de lekkerste gerechten mee te bereiden. De site is in het leven geroepen door een meesterkok die zelf getroffen is door een hartinfarct en hierop zijn voedingsgewoonten moest aanpassen.

Folder

Fysiotherapeut

Dagelijks bewegen of sporten is goed voor iedereen. Ook met een hart- of vaataandoening.

Borgschaal en bewegen

Maatschappelijk werk

Heeft u behoefte aan een gesprek? Wij zijn telefonisch bereikbaar. Vraag bij de hartrevalidatieverpleegkundigen een verwijzing aan voor een gesprek met maatschappelijk werk. 

Cardioloog

'Als cardioloog ben ik betrokken bij de hartrevalidatie. Normaal spreken we elkaar bij de voorlichtingsdagen. Dat lukt nu niet door de huidige omstandigheden.'

Wanneer contact opnemen met de verpleegkundigen van de hartrevalidatie?

 • als u klachten heeft (bij acute klachten bel de huisarts of 112)
 • als u vragen heeft over uw medicijnen

Filmpjes

Medisch psycholoog

Reanimatie 'Hartpartners'

Hartproblemen zijn aangrijpend en ingrijpend. Zowel voor de patiënt als voor de partner. Uit ervaring weten we dat het voor directe familieleden veel impact heeft wanneer een partner is opgenomen met een hartinfarct of andere hartklachten. Vaak is er angst voor het feit dat men 'niets' kan doen in een mogelijke levensbedreigende situatie. CWZ organiseert daarom voor de naasten van onze hartrevalidatiepatiënten de reanimatiecursus ‘Hartpartners’. Zodat ook de partner van de patiënt vertrouwd kan worden met reanimatietechnieken. 

Bereikbaarheid hartrevalidatie verpleegkundigen

Heeft u vragen? Wij zijn ook nu bereikbaar:

 • Telefonisch: maandag tot en vrijdag, tussen 14.00 en 15.00 uur, 024 365 79 22
 • Voicemail: spreek uw naam, patiëntnummer en geboortedatum in. Wij bellen u terug. U kunt altijd de voicemail inspreken
 • Email: hartrevalidatie@verwijder-dit.cwz.nl
 • E-consult: via uw patiëntportaal Mijn CWZ