Sportgeneeskunde

Bij sportgeneeskunde kunt u terecht voor een snelle diagnose en deskundige behandeling van uw blessures. Ook voor een sportmedisch onderzoek of keuring kunt u bij ons terecht.

Sporters van elk niveau zijn welkom. Ook als u problemen heeft aan het bewegingsapparaat die niet door sport komen. Wij verrichten ook sportmedisch onderzoek en keuringen.

Wie zijn we?
In CWZ werken 4 sportartsen. Onze jarenlange ervaring heeft ons tot een sportmedisch kenniscentrum gemaakt. Wij staan voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Wij doen graag een stapje meer om u snel en goed van dienst te zijn. 

Wat doen we?
U kunt bij de sportarts terecht als topsporter, als u sport in uw vrije tijd, maar ook als u helemaal niet sport.

Ons werkterrein is breed: 

Samenwerking
We werken nauw samen met andere specialisten uit het ziekenhuis. Er is een multidisciplinair overleg met orthopedisch chirurgen en radiologen.

Opleidingsziekenhuis
CWZ is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u gezien kan worden door een sportarts in opleiding (arts in opleiding tot specialist, AIOS) of een co-assistent onder supervisie van de sportarts.

Kwaliteit verzekerd
CWZ sportgeneeskunde is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Bovendien zijn wij gecertificeerd door de Stichting Cerfificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

Sportgeneeskunde in polikliniek Jonkerbosch
U kunt voor uw afspraak terecht op locatie CWZ polikliniek Jonkerbosch. Deze polikliniek bevindt zicht op het CWZ hoofdterrein, vlakbij het hoofdgebouw.

Meldpunt 4B
Sportgeneeskunde deelt de polikliniek met plastische chirurgie en dermatologie. Zij hebben dan ook een gezamenlijk Meldpunt 4B. Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze ook bij Meldpunt 4B worden gemaakt. U hoeft zich niet eerst te melden of registeren in het hoofdgebouw.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 74 76
maandag - donderdag
8.30 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.30 uur
vrijdag
8.30 - 12.30 uur

Gang van zaken sportgeneeskunde

Bij een consult:

 • Voorafgaand aan het consult krijgt u via mijn CWZ een vragenlijst. Wij vragen u deze in te vullen zodat het consult zo goed mogelijk kan worden voorbereid.
 • Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze bij Meldpunt 4B worden gemaakt.
 • U gaat naar Meldpunt 4B in poli Jonkerbosch. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt.
 • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water nemen.
 • De sportarts roept u op voor het consult in de spreekkamer.
 • Een eerste consult bij de sportarts duurt 45 minuten.
 • De sportarts stelt u vragen (anamnese) en voert een lichamelijk onderzoek uit. Daarna bepaalt hij het vervolg.
 • U kunt ook een afspraak hebben voor een consult met inspanningstest. U krijgt dan ook een hartfilmpje (ECG), longfunctie in rust en een maximale inspanningstest op de fiets met ECG, bloeddrukmeting en ademgasanalyse.

 

Vergoeding sportgeneeskunde

 • Een groot deel van de sportgeneeskundige zorg valt binnen de basisverzekering. Hiervoor is een verwijsbrief van huisarts of specialist noodzakelijk.
 • Sportmedische onderzoeken gericht op prestatieverbetering of screening vallen hier niet onder en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. 
 • Bekijk de tarieven / vergoedingen.

Folders

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.