Geestelijke verzorging en ethiek

Onze geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen, ziek of niet ziek, gelovig of niet, patiënt, naaste of collega. Wij kunnen u helpen bij ingrijpende gebeurtenissen die geloofs- en/of levensvragen oproepen.

Wat doen we?
Onze geestelijk verzorgers bieden een luisterend oor en helpen bij het ordenen van alle indrukken en emoties. Verder kunt u ondersteund worden bij het maken van soms moeilijke keuzes. Zodat u gesterkt weer verder kunt, op eigen kracht.

Toon meer

Stiltecentrum

Iedereen is welkom in het stiltecentrum voor rust, bezinning of gebed. Of u nu gelovig bent of niet. U kunt altijd een beroep doen op een van de geestelijke verzorgers.

Ethiek

  • CWZ heeft een ethisch kader opgesteld als leidraad voor het handelen van alle medewerkers.
  • De afdeling geestelijke verzorging en ethiek participeert in ZINNET, het transmuraal netwerk voor zingeving en levensvragen voor de regio's Zuid Gelderland en Land van Cuijk. Zie www.zinnet.nl.

Ervaringen

Lees over de ervaringen van patiënten, CWZ-medewerkers en vrijwilligers met onze begeleiding bij ingrijpende gebeurtenissen die geloofs- en/of levensvragen oproepen. 

Jurjen de Vries over het palliatief team

In de laatste fase van het leven kreeg Tineke palliatieve zorg. Haar man Jurjen de Vries (71) vertelt over de ondersteuning vanuit CWZ.

Jurjen, man van Tineke,
patiënt MDL
Lees zijn verhaal

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

Meneer Peters over geestelijke verzorging

Toen hij met hartproblemen in CWZ belandde, sprak meneer Peters met een geestelijk verzorger. ‘Het was fijn om over dingen te kunnen praten.'

Meneer Peters,
patiënt Cardiologie
Lees zijn verhaal