Chantal Reulink

Verpleegkundig specialist i.o. mammacare

Sinds september 2022 ben ik in opleiding tot verpleegkundig specialist op de mammapoli. Hier worden vrouwen en mannen met borstkanker en (goedaardige) borstafwijkingen gediagnostiseerd en behandeld.

'Ik heb voor dit specialisme gekozen, omdat borstkanker volop in ontwikkeling is.'

Chantal Reulink

Even voorstellen

Ik heb voor dit specialisme gekozen, omdat borstkanker volop in ontwikkeling is. Daardoor kan zorg op maat geleverd worden aan de hand van de nieuwste richtlijnen. Ik vind aandacht voor de patiënt en diens naasten van belang tijdens het gehele zorgproces. 

Ik ben het vaste aanspreekpunt voor zowel de patiënt als de naasten en overige zorgprofessionals: van de diagnostiek tot aan de follow-up controles. Dit draagt bij aan continuïteit van zorg, waardoor de patiënten weten bij wie ze terecht kunnen voor vragen of onduidelijkheden. 

Daarnaast zit ik in het kernteam AYA-zorg. AYA-zorg is zorg voor jongvolwassenen tussen de 18-39 jaar met kanker. Patiënten in deze leeftijdscategorie hebben vaak andere vraagstukken dan volwassenen met kanker, waardoor ook de zorg voor deze patiënten anders is dan volwassenen of kinderen. 
 

 

 

 

 

 

Werkervaring

  • Beroep uitoefenend sinds 2022
  • Werkzaam in CWZ sinds 2021
  • Werkzaam binnen het specialisme oncologie sinds 2018 

Opleidingen

  • Master Advanced Nursing Practice (MANP) HAN Nijmegen 
  • Vervolgopleiding Oncologie