Erkan Kurt

Neurochirurg

In CWZ houd ik mij voornamelijk bezig met algemene neurochirurgie zoals de hernia’s en vernauwingen van de wervelkolom. Daarnaast opereer ik patiënten met hersentumoren. Mijn aandachtsgebieden zijn neuro-oncologie, functionele neurochirurgie, neuromodulatie voor pijn en spasticiteit en motor Cortex Stimulatie.

'Ik vind het mooi aan mijn vak dat ik ernstig zieke mensen kan helpen.'

Erkan Kurt

Even voorstellen

De bouw van het centraal zenuwstelsel vind ik erg boeiend en ook ingewikkeld. Neurochirurgie biedt je de kans om anatomische kennis te combineren met opereren. We hebben te soms te maken met ernstig zieke mensen en dan is het erg mooi om deze mensen te kunnen helpen. Chirurgie binnen het centraal zenuwstelsel is een fantastisch vak. Om deze redenen ben ik een neurochirurg geworden.

Wat patiënten van mij mogen verwachten is een goede uitleg over de mogelijkheden bij een bepaalde ziekte. Als behandelaar vind ik het ook belangrijk om samen met de patiënt tot een behandelplan te komen. Dit kan soms leiden tot een operatie, maar ook tot een behoud gericht beleid waarbij de klachten ook vanzelf kunnen verdwijnen.

 

Patiëntwaardering

Werkervaring

  • Beroep uitoefenend sinds 2004
  • Werkzaam in CWZ sinds 2011
  • Toetreding NCCN 2011

Opleidingen

  • Universitair Medisch Centrum Maastricht, 2004