Angelique Koen

Allround oncologieverpleegkundige

Sinds augustus 2001 ben ik werkzaam als verpleegkundige in het CWZ. Vanaf maart 2002 ben ik werkzaam als allround verpleegkundige voor het specialisme Urologie. Dit doe ik nog steeds met veel plezier en sinds maart 2021 ben ik ook werkzaam als oncologieverpleegkundige op de polikliniek Urologie. 

Even voorstellen

De combinatie van werkzaam zijn op de verpleegafdeling en op de polikliniek vind ik erg leuk en heeft me nog meer voldoening gegeven in mijn werk. Ik kan patiënten nu volgen in hun behandelproces en zie niet alleen meer het behandelgedeelte op de afdeling. Ook krijg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen in het verbeteren van de zorg voor de oncologische urologische patiënt. 

Het is een breed specialisme waarin veel dynamiek is. Als je kijkt naar de ontwikkelingen de afgelopen 20 jaar zijn dat er veel geweest. Waar patiënten vroeger een week in het ziekenhuis verbleven na bijvoorbeeld een prostatectomie is dat door de nieuwe operatietechnieken een dag geworden. Dit vraagt ook elke keer aanpassingen van jouw als verpleegkundige. De patiëntencategorie is ook heel divers. Van jongere mensen met bijvoorbeeld nierstenen tot een oudere man met prostaatkanker. 

Een betrokken en empathische verpleegkundige met veel ervaring in het urologisch specialisme en het begeleiden van patiënten bij oncologische aandoeningen. Hierbij vind ik patiëntgerichte zorg een belangrijk onderdeel bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden. 

Werkervaring

  • Beroep uitoefenend sinds augustus 2001
  • Werkzaam in CWZ sinds augustus 2001

Opleiding

  • HBO-Verpleegkunde 
  • Specialisme: Oncologie opleiding