Het laatste nieuws over COVID

01 juli 2022

Vanwege een toename in het aantal besmettingen is het weer verplicht voor bezoekers om op de verpleegafdelingen een medisch mondkapje te dragen.

Corona

corona

We zien dat het aantal coronabesmettingen weer oploopt in de maatschappij en ook in CWZ stijgt het aantal patiënten met corona. Daarom scherpen wij de basisregels die nog steeds gelden in het ziekenhuis aan.

Mondkapje verplicht op patiëntkamers van verpleegafdelingen

Vanaf 1 juli is het daarom weer verplicht voor bezoekers om op de patiëntkamers van verpleegafdelingen een medisch mondkapje te dragen. We rekenen op uw begrip voor deze extra maatregel. Alleen als iedereen zich houdt aan de basisregels kunnen we voorkomen dat patiënten en medewerkers besmet raken en we opnieuw zorg moeten uitstellen.

De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht

  • Op de patiëntkamers van verpleegafdelingen dragen bezoekers verplicht een medisch mondkapje.
  • Kom bij voorkeur met maximaal 1 begeleider naar het ziekenhuis.
  • Heeft u luchtweg- of corona-gerelateerde klachten, blijf dan thuis.
  • Iedereen checkt vooraf zijn gezondheid: patiënten, bezoekers en begeleiders vullen een vragenlijst in.
  • Kom niet te vroeg voor uw afspraak naar het ziekenhuis;
  • Wij schudden geen handen meer, maar begroeten u met een glimlach!

Heeft u een afspraak?

Kom niet naar het ziekenhuis als u luchtweg- of corona-gerelateerde klachten heeft. Heeft u wel klachten? Neem dan contact met ons op om na te gaan of de afspraak door kan gaan.

Komt u op bezoek?

Een patiënt mag maximaal 2 bezoekers tegelijk ontvangen. Kom niet als u luchtweg- of corona-gerelateerde klachten heeft. In de patiëntkamers draagt u verplicht een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingang van de verpleegafdeling voor u klaar. Op de pagina bezoektijden vindt u een actueel overzicht van onze bezoektijden.

Telefonische- en videoconsulten blijven

We blijven zoveel mogelijk gebruik maken van telefonische- en videoconsulten. Het is aan uw behandelaar welk middel voor uw afspraak wordt ingezet.