Navigatie:

U bent hier:Maatschappelijke stage in het CWZ

maatschappelijke stage

Zit jij op het Canisius College, het Dominicus College of het Kandinsky College, locatie Malderburcht? Zoek je een superplek om je maatschappelijke stage te lopen? Ben je geinteresseerd in de ziekenhuiswereld? Zo ja, dan ben je bij het CWZ aan het goede adres. Wij bieden leerlingen van deze drie middelbare scholen in Nijmegen de mogelijkheid om een maatschappelijke stage te lopen.

Waarom een maatschappelijke stage?

Het doel van zo'n stage is je tijdens je schooltijd kennis te laten maken met de samenleving. Door je vrijwilliger in te zetten voor een ander of voor een maatschappelijk belang. Je gaat je dan vanzelf verantwoordelijk voelen voor een stukje van de samenleving, zo is de gedachte. Tegelijk kom je op plekken waarmee je anders niet snel in contact komt.

Dat geldt helemaal voor de ziekenhuiswereld. Je maakt kennis met het werk achter de schermen. Je komt in contact met allerlei patiënten en zorgverleners. Je ziet hoe het in een grote zorgorganisatie reilt en zeilt.

Er zijn verschillende afdelingen waar je kunt worden geplaatst. Naast meehelpen bij de roomservice op een verpleegafdeling help je bijvoorbeeld mee met het transport van goederen, doe je activiteiten met kinderen of help je bij het rondbrengen van eten en drinken aan medewerkers. Kortom: genoeg keus!

Plaatsing van leerlingen van bovengenoemde 3 scholen gebeurt via de stagecoördinator van je school. Wanneer je stagecoördinator een plek voor je heeft geregeld, ontvang je automatisch bericht.

Naar boven


De gastvrouw helpt graag
De gastvrouw helpt graag
NVZ Kwaliteitsvenster
NVZ Kwaliteitsvenster
Stuur een e-kaartje
Stuur een e-kaartje
Koop een bloemetje
Koop een bloemetje
Bezoek ons restaurant
Bezoek ons restaurant
Een Santeon ziekenhuis